• Turkhane Logo

Bahçeli zamların sorumlusunu bulmuş! Market sahiplerinin dükkanları ve evleri kapatılmalı

18:25 20 Şubat 2024 Salı
Bahçeli zamların sorumlusunu bulmuş! Market sahiplerinin dükkanları ve evleri kapatılmalı





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan yerel seçimler öncesinde halkın birinci gündem maddesi olan hayat pahalılığı ile ilgili marketleri suçladı. Bahçeli, fiyat artışı yapanların dükkanları ve evlerinin kapatılmasını istedi. Hükumetin 15 Temmuz’u 4 ay önceden bildiği iddiasında bulunan yazar Abdurrahman Dilipak’ı hedef alan Bahçeli, “İddialarını kanıtlamazsa dünyanın en namert insanıdır.” dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önlenemeyen fiyat artışları ile ilgili perakendecileri suçladı. Bahçeli, “Fiyat anarşistleri de F.tö’cüdür. Dükkanları ve evleri kapatılmadır” dedi. Bahçeli, maden faciasında ihmali olanların gözünün yaşına bakılmaması gerektiğini kaydetti.



FACİA İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI İSTEDİ



Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



“Altın madeni faciasının her boyutuyla tetkik edilmesi, konuyla ilgili hiçbir sisli noktanın bırakılmaması arzumuzdur. Özellikle bazı tv yorumcuları sözde çevreciler ve rant devşirme peşinde koşan siyasetçilerin kamuoyuna yansıyan iddialarını dikkate alarak meclis araştırma komisyonu marifetiyle alayının dinlenmesi, kanaatimce doğru bir tercih olacaktır. Herkes eteğindeki taşı döksün de bilelim. Ülkemizi töhmet altında bırakan, yöre insanımızı istismar eden kim veya kimler varsa muhakkak görüş ve düşüncelerine müracaat edilmelidir. Milletimizin ak koyunu da kara koyunu da açıklıkla tefrik etmesi için uygun zemin oluşturulmalıdır.



MURAT KURUM GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPMIŞTIR



Çöpler Altın Madeni felaketiyle birlikte Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum ne hikmetse hedef tahtası haline getirilmiştir. Haksız ve hayasız eleştirilerin sükun etmesi sinsi bir propagandanın tedavülde olduğuna işaret etmiştir. Bir defa Çöpler Altın Madeni’nin yüklenici firmasına ÇED raporunu veren bakanlık değildir söz konusu bakanlık yalnızda çevresel etkenleri değerlendirmektedir. Bahsi geçen altın madeni geçmişte defalarca denetlenmiş, daha önce de sorunlu göründüğünden bu şirkete en üst sınırdan ceza verilmiştir. Anlaşılacağı üzere Sayın Murat Kurum görevini layıkıyla yapmıştır.



İHMALİ OLANLARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALI



Siyanür atıklarının Fırat Nehri’ni kirlettiği söyleyenler iddialarını ispatla mükelleftir. Maden felaketine neden olan ihmallerde payı bulunan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmaması temennimdir.



FİYAT ARTIŞI YAPANLARIN EVLERİ VE DÜKKANLARI KAPATILMALI



Fiyat etiketlerini yukarı doğru güncelleyenlerin ve ardındaki F.tö’cülerin hesabı sorulmadan sosyal ve ekonomik huzur nasıl temin edilecektir? Fiyat anarşistleri de F.tö’cüdür. Dükkanları ve evleri kapatılmadır.



DANIŞTAY’IN GÖREVE İADE KARARLARINI SAKINCALI BULDU



15 Temmuz sonrası 4 bine yakın hakim ve savcı ihraç edilmiştir. Danıştay 5. Daire’nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı? Danıştay adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. HSK devreye girmiş, yeni inceleme başlatmış ve Danıştay Genel Kurulu’nda itirazlar yapılmıştır.



BAHÇELİ, DİLİPAK’I HEDEF ALDI: 15 TEMMUZ İDDİASINI İSPAT ETMEZSE EN NAMERT İNSANDIR



Yazar Abdurrahman Dilipak’ın AKP’nin 15 Temmuz darbe girişimini 4 ay öncesinden bütün ayrıntılarıyla bildiği iddiasına sert çıkan Bahçeli, “Bu şahıs iddialarının ispatını yapmazsa, şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını tevsik etmezse dünyanın en namert insanıdır. 15 Temmuz’a tiyatro denilmesi alçaklığın dibidir” dedi.

Son güncelleme: 18:25 20.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı