• Turkhane Logo

"Bahçeli henüz erken seçim sinyali vermedi ama o noktaya az kaldı"

Fehmi Koru: ''MHP lideri Devlet Bahçeli henüz erken seçim sinyali vermedi. O sinyal, AK Parti’nin ilk seçime MHP yanında olmaksızın gitmek isteyebileceğini fark ettiğinde gelecektir. Galiba o noktaya varmaya az kaldı.''

11:12 19 Temmuz 2021 Pazartesi
Fehmi Koru: ''MHP lideri Devlet Bahçeli henüz erken seçim sinyali vermedi. O sinyal, AK Parti’nin ilk seçime MHP yanında olmaksızın gitmek isteyebileceğini fark ettiğinde gelecektir. Galiba o noktaya varmaya az kaldı.''



Deneyimli gazeteci Fehmi Koru, Türkiye’de bugün yaşananların 2002 yılında AKP’nin tek başına iktidara geldiği dönemi hatırlattığını belirterek ‘İktidar cephesinden dışarıya kadar vuran dalgalanmalar değişim havasının orada da güçlü biçimde hissedildiğinin işaretleri.’ yorumu yaptı.

Koru, ‘MHP lideri Devlet Bahçeli henüz erken seçim sinyali vermedi. O sinyal, AK Parti’nin ilk seçime MHP yanında olmaksızın gitmek isteyebileceğini fark ettiğinde gelecektir. Galiba o noktaya varmaya az kaldı.’ dedi.


Fehmi Koru kişisel blogunda yayınladığı yazıda özetle şu görüşlere yer verdi:

Bugünler bana 2002 yılında yaşadıklarımızı hatırlatıyor.

Henüz MHP lideri Devlet Bahçeli tarihini de kendisi belirleyerek ‘‘Seçim erkene alınmalı’’ diye öne atılmadı, dolayısıyla bir yıl içerisinde seçim olacağına dair somut bir durum yok; ancak yine de ortalık daha önce öyle bir çıkış yaptığı günle bugün arasında benzerlik kurulmasına imkan veren işaretlerle dolu.

Girişi şu cümleyle de kurabilirdim: Havada değişim kokusu var.

Aynı koku 20 yıl önce de bu zamanlarda alınabiliyordu.

Türkiye burnu iyi koku alabilenler tarafından siyaseten öngörülebilecek bir ülke. Tek parti döneminin sonuna yaklaşıldığı 1945 yılında iyice belli olmuştu; şaibeli seçim (1946) akıbeti birkaç yıl geciktirdi, ama işte o kadar. Kaçınılmaz sonuç yine geldi (1950).

O dönemi siyasete yakın yaşayanlar değişim kokusunu alabiliyordu.… 

Bir önceki seçimde sandıktan birinci, ikinci, üçüncü sırada çıkmış üç parti 2002’de sandığa gömüldü. Bir patron partisi görüntüsündeki Genç Parti neredeyse barajın üstüne çıkabilecek oyu yakalamak üzereydi; bir yıl önce kurulmuş ve ilk fırsatta kapatılması ihtimali üzerine spekülasyonlar yapılan AK Parti ise sandıkta patlama gerçekleştirdi.

O zaman da havada değişim kokusu vardı.

Ankara’daki havayı koklayan pek çok gözlemci bugünün de benzer bir sonuca gebe olabileceğini fark ediyor.



Bugünlerde havada yine değişim kokusu var.



İktidar cephesinden dışarıya kadar vuran dalgalanmalar değişim havasının orada da güçlü biçimde hissedildiğinin işaretleri.

MHP lideri Devlet Bahçeli henüz erken seçim sinyali vermedi. O sinyal, AK Parti’nin ilk seçime MHP yanında olmaksızın gitmek isteyebileceğini fark ettiğinde gelecektir.

Galiba o noktaya varmaya az kaldı.

Son güncelleme: 11:12 19.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı