• Turkhane Logo

Bahçeli ağzındaki baklayı çıkardı: AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

14:50 14 Kasım 2023 Salı
Bahçeli ağzındaki baklayı çıkardı: AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

Bahçeli ağzındaki baklayı çıkardı: AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı



AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın objektifliğini kaybettiğini, milli birlik ve kardeşliğe cephe aldığını öne süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk devletiyle uğraşma, cesaretin varsa Kandil’e git” dedi. Bahçeli, AYM’nin ya kapatılması ya da yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargıdaki krizde AYM’yi suçlayarak, AYM’nin hukuk düzeninin safrası ve sancısı olduğunu öne sürdü. Bahçeli, “AYM ya kapatılmalı, ya da yeniden yapılandırılmalı” dedi.



AYM YETKİLERİNİ AŞTI



Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, yüksek yargıdaki krizde Yargıtay’dan yana tavır aldı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, “Ortada darbe, devlet, rejim ve yargı krizi değil bal gibi Anayasa Mahkemisi’nin yetkilerini aşarak, yasaları ve Anayasa’yı aşındırarak yargısal aktivizmi vardır. Anayasa Mahkemesi yetki alanını genişleterek TBMM’ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaktadır ve de Anayasa’nın üstünlüğü ilkesini ihlal etmektedir” dedi.



“CESARETİN VARSA KANDİL’E GİT”



Konuşmasında AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı da hedef alan Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Türk devletiyle uğraşma, cesaretin varsa Kandil’e git” diye konuştu. Bahçeli hukuk düzeninin safrası ve sancısı olarak nitelediği AYM’nin ya kapatılması ya da yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Son güncelleme: 14:50 14.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı