• Turkhane Logo

Bahçeli açıklamasında AKP'ye ne mesaj verdi

MHP aldıkları oylarla ilgili başka, ajanslar başka oranlar veriyor. Ama asıl detay ıskalandı: Bahçeli, AKP'nin hezimete uğradığı seçim için, MHP'nin oyu arttı diye

12:36 04 Nisan 2024 Perşembe
Bahçeli açıklamasında  AKP'ye ne mesaj verdi
MHP aldıkları oylarla ilgili başka, ajanslar başka oranlar veriyor. Ama asıl detay ıskalandı: Bahçeli, AKP'nin hezimete uğradığı seçim için, MHP'nin oyu arttı diye

Milliyetçi Hareket Partisi, bir önceki seçime göre, hem oy hem de belediye kaybetti. 2019da yüzde 7,31 oy alan MHP 11 belediye kazanmıştı. MHPnin oy oranı yüzde 4,9a kazandığı belediye sayısı da 8e düştü. MHP il genel meclislerinde yüzde 6,58 yani 3 milyon 17 bin 9 oy aldı. Anadolu Ajansı verileri bu yönde fakat MHP bu verilerin doğru olmadığını düşünüyor. MHP yüzde 16 oy oranı yakaladığı fikrinde.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, MHPnin 31 Martta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 2 büyükşehir, 27 il, 103 metropol ilçe, 344 ilçe ve 331 belde olmak üzere 807 yerde seçimlere katıldıklarının altını çizdi.
Feti Yıldız, Batı demokrasilerine örnek olacak şekilde şeffaf, açık ve güvenli bir ortamda yapılan seçimlerde MHPnin 8 il, 25 metropol ilçe, 89 ilçe ve 98 belde olmak üzere toplam 220 belediye başkanlığı kazandığını bildirdi.
Yıldız, şunları kaydetti: Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması, akıllı teknolojilerin haberleşme sistemimize girmesi, alınan sonuçların farklı kaynaklardan doğrulanması imkanlarının bulunduğu bir süreçte MHPnin aldığı oylar ve oranlarıyla ilgili gerçek dışı haberler yapıldığı görülmektedir. MHPnin oy oranlarının özellikle DEMin oy oranının altında gösterilmesi için kimlerin gayret gösterdiği tarafımızca bilinmektedir. Mahalli idareler seçimlerinde partilerin oy oranları il genel meclisi sonuçlarına göre hesaplanmaktadır. YSK verilerine göre, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde İl Genel Meclisinde partilerin ulaştığı oy oranları, AK Parti yüzde 32,16, CHP 23,19, MHP yüzde 16,62, DEM Parti yüzde 7,89, Yeniden Refah Partisi yüzde 6,5dir.
Hangi verilerin baz alındığı, hesaplamayı kimin yaptığı bilinmiyor. Zira, Bahçeli ve Yıldız dışında 16,62 oy oranına ulaşan başka bir kaynak bulunmuyor.
Verileri ilk duyuran kişi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı yazılı açıklamada Yüzde 16,62lik oy oranı ve kazandığı 220 belediye başkanlığıyla hamdolsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakının gücüne güç eklemiştir ifadelerini kullanmıştı. Bahçelinin, kurulduğu günden bu yana ilk defa ikinci parti olan, pek çok belediyesini kaybetmiş ittifak ortağı AKPnin gerileyen oyları ortada dururken Cumhur İttifakının gücüne güç eklemiştir ifadelerini sarf etmesi de dikkat çekti.
Oylarının yükseldiğini öne süren Bahçeli, oyları düşen Cumhur İttifakı ortağı AKPnin durumuna karşın mutlu görünüyor.

Son güncelleme: 12:36 04.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı