• Turkhane Logo

Bahadır’ın babasının kelepçelerini çözseydiniz devlet yıkılır mıydı?

Elleri kelepçeli, 3 jandarmanın yakın markajında oğlunun cenazesine getirilen Nureddin Odabaşı’nın cami avlusunu inleten hıçkırıkları vicdan sahiplerin rahatsız etti.

09:39 17 Ocak 2022 Pazartesi
Bahadır’ın babasının kelepçelerini çözseydiniz devlet yıkılır mıydı?
Elleri kelepçeli, 3 jandarmanın yakın markajında oğlunun cenazesine getirilen Nureddin Odabaşı’nın cami avlusunu inleten hıçkırıkları vicdan sahiplerin rahatsız etti.


Can Dündar acılı babanın o hali için “vicdanları kanatmalıydı” derken, Cevheri Güven ise “Kelepçeleri çözseydiniz devlet yıkılırdı” diyerek sitem etti.

KHK’lı babası 4 yıldır cezaevinde olan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı, gece saatlerinde yaşadığı apartmanın boşluğuna atlayarak hayatına son verdi. Öğretmen olan Nureddin Odabaşı 4 yıl önce Gülen Hareketi mensubu olduğu gerekçesiyle KHK ile kamudaki görevinden ihraç edildi. Daha sonra hakkında açılan dava kapsamında tutukladı. Elazığ Cezaevi’ndeki babasının durumundan dolayı psikolojisi bozulan Bahadır Odabaşı, “dışarı çıkıyorum” diye evden ayrıldı. Sabah ise apartman boşluğunda cenazesi bulundu. Yapılan araştırmada Bahadır’ın apartmanın 10’uncu katından apartman boşluğuna atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı.




Bahadır Odabaşı’nın cenazesi bugün toprağa verildi. Cezaevinde bulunan babası Nureddin Odabaşı, elleri kelepçeli bir şekilde oğlunun cenaze namazına katıldı. Hıçkırıkları alanı inleten Odabaşı’na jandarmanın reva gördüğü muamele de tepki çekti. Elleri kelepçeli olan Odabaşı’nın sağ ve sol kolu ile ensesinden jandarma ekiplerinin tuttuğu görüldü.
  Bu babanın gözünden akan her damla yaş sizin ciğerinize ateş olsun! #BahadırOdabaşı pic.twitter.com/d8aHRGnte5 — Cem Şenyayla (@cemsenyayla) January 16, 2022
Görüntüler ve yapılan muamele vicdan sahiplerini rahatsız etti.

BU YARA KANAR DA KANAR

Duyarsızlığa dikkat çeken Gazeteci Can Dündar, “16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın yaşamını sonlandırması ve cezaevindeki KHK’lı babasının cenazede elleri kelepçeli halde gözyaşına boğulması vicdanları kanatmalıydı. Ama herkesin, başını çevirmek için bir mazereti var. Öyle olduğu sürece, bu yara kanar da kanar” ifadelerini kullandı.

ACININ TARİFİ YOK

Dökülen gözyaşından herkesin sorumluluğu olduğunun altını çizen gazeteci Gökhan Özbek, “Bahadır Odabaşı’nın babasının hıçkırıkları… Bu acının tarifi yok! Bu acının vebali susan herkesin boynunda! Siz sustukça Bahadırlar öldükçe bu ülkeye adalet gelmez!” dedi.

Acılı babaya reva görülen muameleye tepki gösteren gazeteci Cevheri Güven ise, “16 yaşındaki evladını kaybeden KHK’lı babanın kelepçelerini çözseydiniz devlet yıkılırdı” diye yazdı.

CİĞERİNİZ DE ATEŞ OLSUN

Hukukçu Cem Şenyayla da görüntülere tepki gösteren isimlerden. Odabaşı ailesine bu acıyı yaşatanlara seslenen Şenyayla, “Bu babanın gözünden akan her damla yaş sizin ciğerinize ateş olsun!” ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN’DAN TAZİYE MESAJI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yaşanan acıya duyarsız kalmadı. Babacan yaptığı paylaşımda, “Bahadır Odabaşı 16 yaşında aramızdan ayrıldı. KHK ile mağdur edilmiş bir ailenin çocuğu, hayata tutunmaya çalışırken umutsuzluğa yenik düştü. Adalete olan inanç tükendikçe gençlerin yaşama hevesi ellerinden alınıyor. Üzgünüm. Acılı aileye başsağlığı diliyorum” dedi.

Son güncelleme: 09:39 17.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı