• Turkhane Logo

"Bahaddin ağabey ailesine ve evladına hasret göçtü gitti buralardan"

Zaman gazetesi eski çalışanlarından Bahattin Bican, İsveç’te yakalandığı koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

21:52 13 Nisan 2020 Pazartesi
Zaman gazetesi eski çalışanlarından Bahattin Bican, İsveç’te yakalandığı koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti.





15 Temmuz sonrası cemaate yönelik yürütülen tenkil süreci sonrası İsveç’te sürgün hayatı yaşayan eski Zaman gazetesi çalışanı Bahattin Bican, kaldığı mülteci kampında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yakalandığı öğrenildi.

Türkiye’den ayrıldıktan sonra İsveç’e giden daha sonra Almanya’ya geçen Bahattin Bican, siyasi sığınma talebinde bulundu. Almanya, Dublin anlaşması gereği Bican’ı 3 Mart’ta İsveç’e iade etti. İsveç’e dönen Bican, burada mülteci kampına yerleştirildi.

Kaldığı kampta korona semptomları göstermeye başlayan Bahattin Bican, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gittiği aktarıldı. Bican’a yapılan koronavirüs testinde pozitif olduğu öğrenildi. Solunum zorluğu yaşayan Bican, 21 Mart’ta yoğun bakıma alındı. Tüm müdahalelere rağmen Bican’ın hayatını kaybettiği belirtildi.

AĞIRDIR GURBETTE VEFAT HABERİ ALMAK

İlahiyatçı Harun Tokak Bahaddin Bicanı gözyaşları içinde anlattı: Ağırdır gurbette vefat haberi almak. Hançer gibi saplanır insanın bağrına. İşte o vefat haberlerinden biri de Bahaddin Bican Ağabey’e aitti. Dört yıl önce ayrılmıştı ülkesinden. Hanımı vedalaşırken ona “belki bir daha dünya gözüyle görüşemeyeceğiz” demişti. Ve öyle de oldu. Bahaddin ağabey ailesine ve evladına hasret  göçtü gitti buralardan.

Yürek burkan zaman zamanda gözyaşlarına boğularak izleyeceğiniz Bahaddin Bicanı anlatan o klip:



Son güncelleme: 21:52 13.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı