• Turkhane Logo

Babası hapiste, karaciğer yetmezliğinden yoğun bakımdaki annesine acil donör arıyor

14:25 25 Haziran 2023 Pazar
Babası hapiste, karaciğer yetmezliğinden yoğun bakımdaki annesine acil donör arıyor





Nakledilen karaciğeri enfeksiyon kaptığı için 8 aydır hastanede yatan Fatma Ertuğrul, yoğun bakıma alındı. Orhan Ertuğrul, solunum cihazına bağlı annesini hayata bağlayacak donör arıyor.



Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, Karaciğer yetmezliği hastası Fatma Ertuğrul, 2017’de yapılan organ nakli sayesinde hayata tutundu. Ertuğrul’un karaciğeri, geçen kasım ayındaki stent değişiminde enfeksiyon kaptı. KHK’lı eşi hapiste olan Fatma Ertuğrul, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne yatırıldı.



Ev hanımı Ertuğrul’un refakatçiliğini, 21 yaşındaki oğlu Orhan üstlendi.



4 GÜNDÜR BİLİNCİ KAPALI



Yaklaşık 8 aydır hastanede gözetim altında tutulan Fatma Ertuğrul’un durumu geçtiğimiz günlerde aniden kötüleşti. Bilinci kapanan Ertuğrul, çarşamba gününden beri uyutuluyor ve solunum ihtiyacını makinadan karşılıyor.



DONÖR OLMANIN ÖN KRİTERLERİ



Annesinin acilen karaciğere ihtiyacı olduğunu belirten Orhan Ertuğrul, donör olabilecek kişilere Bold Medya aracılığıyla çağrı yaptı. Ertuğrul, donör olmanın ön kriterlerini ‘’18-50 yaş arasında olmalı, 0 Rh+ kana sahip olmalı, ne çok zayıf ne obez olmalı, alkol ve uyuşturucu kullanmamış olmalı’’ sözleriyle açıkladı.



Başlangıç kriterlerini karşılayan verici, yapılacak kan tahlili sonrasında organ nakli için bir sonraki adımı takip edecek.



TEK REFAKATÇİSİ, DİYABETLİ OĞLU



Öğretmen eşi 7 yıldır cezaevinde, üç çocuk annesi Fatma Ertuğrul’a oğlu Orhan refakat ediyor. Kendisi diyabet hastası olan Orhan, kasımdan bu yana annesinin tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyor. Evin ağır engelli 8 yaşındaki kızına ise 17 yaşındaki abla ile diğer aile yakınları bakıyor.

Son güncelleme: 14:25 25.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı