• Turkhane Logo

“Babamı bırakın! Hayattayken onunla beraber olmak istiyoruz”

Bir yıldır Artvin Cezaevinde tutuklu olan Ferhan Demir’in sağlığı gün geçtikçe kötüleşiyor. Hümeyra Demir, eşinin tedavisinin aksatılmasına tepki gösterirken çocukları da “Hayattayken babamızla beraber olmak istiyoruz” diyor.

15:22 21 Ağustos 2020 Cuma
“Babamı bırakın! Hayattayken onunla beraber olmak istiyoruz”
Bir yıldır Artvin Cezaevinde tutuklu olan Ferhan Demir’in sağlığı gün geçtikçe kötüleşiyor. Hümeyra Demir, eşinin tedavisinin aksatılmasına tepki gösterirken çocukları da “Hayattayken babamızla beraber olmak istiyoruz” diyor.



Safra kesesi ve böbreğindeki sağlık sorunlarıyla cezaevine giren fizik öğretmeni Ferhan Demir’in 6 ay hangi mahkemede yargılanacağına karar verilemedi. Korona salgını nedeniyle de cezaevinde tedavisi aksayan Ferhan Demir’in eşi Hümeyra Demir bu duruma tepki gösterdi. Hümeyra Demir, “Kimseye derdimizi anlatamıyoruz, hakkımızı ifade edemiyoruz. Eşim hastane raporlarını 6 ay önce mahkemeye sundu. Hakime de sağlık durumunu ifade etti” diye konuştu.

6 AY HANGİ MAHKEMEDE YARGILANACAĞINA KARAR VERİLEMEDİ


Fizik öğretmeni Ferhan Demir’in ‘yargılanamama’ süreci Aziz Nesin hikayelerini aratmıyor. 24 Temmuz 2019’da Trabzon’daki evinde gözaltına alınan Demir, hakkındaki yakalama kararı Artvin’de çıkarıldığı için bu kente götürüldü ve tutuklandı. 1 yıl 3 haftadır hala bu cezaevinde tutuklu.

Daha önce Kars’ta da çalıştığı için dosyası Kars’tan gelen Demir’in davası Trabzon’da gözaltına alındığı için Artvin’den Trabzon’a geri gönderildi. Trabzon mahkemesi, Artvin’de yakalama kararı çıktığı için ‘orada yargılanması gerekiyor’ diye dosyasını geri göndermeye kalktı. Demir’in dosyası bir süre ortada kaldı. Nihayetinde İstinaf Mahkemesi, Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verdi. Bu süre içinde 6 ay geçti. Araya pandemi girince Demir, hasta bir tutuklu olarak cezaevinde zor günler geçirmeye başladı.

“KANSER RİSKİ VAR”

Safra kesesindeki polipler nedeniyle eşinin sağlığının gün geçtikçe kötüleştiğini ve endişelendiklerini ifade eden Hümeyra Demir, “Safra kesesinde polipler var ve sürekli büyümekte kontrol altında olması lazım. Eğer kontrol altına alınmazsa polipler hem ağrı yapıyor hem de kanser riski taşıyor.” ifadelerini kullandı. Demir, eşinin bir böbreğinde büyüme olduğunu, sürekli taş düşürdüğünü, bel ağrısı nedeniyle de hareket edemediğini sözlerine ekledi.

DEMİR’İN KIZLARI: “ARTIK SESİMİZİ DUYUN”

Çocuklarıyla birlikte İstanbul’da yaşayan ve görüş için coğrafya ve iklim koşulları nedeniyle Artvin’e gitmekte çok zorlandıklarını belirten Hümeyra Demir şöyle devam etti:

“Kızlarım her telefon çalınca baba diye koşuyorlar. Çocuklarımın babasız büyümelerini istemiyorum. ‘Ne zaman babamız gelecek, işi bitecek’ diyorlar. Çocuklarımın sorusuna cevap veremiyorum. Ailecek evimiz yuvamız dağıldı. Artık bu zulümler bitsin. Eşim Artvin’de, biz İstanbul’da.”

3 ve 5 yaşlarında iki kızı olan Ferhan Demir’in çocukları da “Artık sesimizi duyun” diyor.

  BOLD ÖZEL | Artvin Cezaevinde tutuklu olan Ferhan Demir’in sağlığı gün geçtikçe kötüleşiyor. Hümeyra Demir, eşinin tedavisinin aksatılmasına tepki gösterirken çocukları da “Hayattayken babamızla beraber olmak istiyoruz” diyor.https://t.co/CgpVhut7jE pic.twitter.com/oqZCpvs984 — BOLD (@BOLDmedya) August 21, 2020

KARAR MAHKEMESİ 7 EKİM’DE

7 Ekim 2020’de karar mahkemesi görülecek olan Ferhan Demir, özel dershanelerde öğretmenlik yaptığı, Bank Asya’ya para yatırdığı, PAK-Sen ve Eğitim Sen gibi derneklere üye olduğu ve paylaştığı birkaç tweet nedeniyle örgüt üyesi olmakla yargılanıyor.

Son güncelleme: 15:22 21.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı