• Turkhane Logo

Babaları 4 yıldır cezaevindeydi bugün de anneleri tutuklandı

İki çocuk sahibi Tuba Tuncer bugün tutuklanarak Bafra Cezaevine gönderildi. Tuba Tuncer’in eşi Mahmut Tuncer de 4 yıldır Manisa Salihli Cezaevinde tutuklu.

16:18 13 Ekim 2020 Salı
Babaları 4 yıldır cezaevindeydi bugün de anneleri tutuklandı
İki çocuk sahibi Tuba Tuncer bugün tutuklanarak Bafra Cezaevine gönderildi. Tuba Tuncer’in eşi Mahmut Tuncer de 4 yıldır Manisa Salihli Cezaevinde tutuklu.



BOLD Medyadan Sevinç Özarslanın habeirne göre Bir anne-baba daha tutuklandı ve geride iki çocuk kaldı. Samsun Alaçam’da yaşayan ve 4 yıldır çocuklarıyla birlikte eşinin yolunu gözleyen Tuba Tuncer (35) de bugün görülen mahkemeden sonra hapse gönderildi. Tuncer çiftinin Esma Sevde (8) ve Azra Zehra (5) adında iki kızı bulunuyor.

Samsun Alaçam’dan SEGBİS’le Afyon’a mahkemeye bağlanan Tuba Tuncer hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi.  Afyon’da özel bir yurtta idarecilik yaptığı için, tanık ifadelerine dayanılarak tutuklanan Tuba Tuncer hakkındaki iddialar henüz bilinmiyor. Şeker hastası olan eşi Mahmut Tuncer de aynı yurtta çalıştığı için tutuklanmış ve 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Samsun’dan Manisa’ya eşini ziyarete gidip gelirken ciğerlerini üşüten Tuba Tuncer verem noktasına gelmişti. Bold Medya’ya konuşan Tuba Tuncer’in kız kardeşi, “Yeğenlerimin psikolojisi babaları tutuklanınca zaten bozulmuştu. Anneleri yanında olduğu için toparlanmışlardı ama şu anda yeniden yıkım oldu. Onlara anlatmaya çalıştık ama sorguluyorlar. Küçüğü daha anaokulu yaşında. Ablamın ciğerleri rahatsız. Vereme dönüşme riski var. Kapalı alanda sağlığının bozulmasından endişeliyiz.” dedi.



“TUTUKLAMA CEZALANDIRMADIR BU ÜLKEDE”

Annesiz-babasız bırakılan çocukların dramını her yerde gündeme getiren HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Azra Zehra ve Esma Sevde’nin yaşadıklarına da duyarsız kalmadı. Gergerlioğlu, “Her gün çocukların anne, babasız bırakıldığı ülke: Türkiye Tutuklama cezalandırmadır bu ülkede! Şu an Samsun’da bir kadın daha tutuklandı. Mahkeme dosyası Afyon’daydı. Adı Tuba Tuncer. Eşi de 4 yıldır tutuklu. 2 kız çocuğu var.” dedi.

Son güncelleme: 16:18 13.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı