• Turkhane Logo

Babacan'ın partisindeki isim konuştu

AKP'den ayrılarak yeni parti için çalışmalara başlayan Ali Babacan'ın parti kuruluşunu ne zaman yapacağı belirsizliğini koruyor. Konu sosyal medyanın da gündeminde.

21:29 07 Ocak 2020 Salı
Babacan'ın partisindeki isim konuştu
AKP'den ayrılarak yeni parti için çalışmalara başlayan Ali Babacan'ın parti kuruluşunu ne zaman yapacağı belirsizliğini koruyor. Konu sosyal medyanın da gündeminde.

Sosyal medyada bugün dolaşıma giren Ali Babacan’ın partisini 20 Ocak’ta ilan edeceği iddiaları ortaya atıldı. Hareket ile ilgili çıkan diğer haberlerde ise partinin kuruluşunun şubat ayına ertelendiği yönünde. 

Babacan Hareketi’ne yakın bir isim Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada her iki iddianın da doğru olmadığını belirtti.
Aynı isim, “Son günlerde bazı medya organlarında Babacan Hareketinin kuruluş tarihi olarak 20 Ocak zikrediliyor bazılarında ise kuruluşun ertelenerek Şubata sarktığı iddia ediliyor. Her iki iddia da gerçeği yansıtmıyor, çalışmalarda sona yaklaşıldı ve ocak ayı bitmeden kuruluş gerçekleşecek ifadelerini kullandı. 
AKPden istifa eden eski devlet bakanı Ali Bacan harekatını eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de destek veriyor. 
Ali Babacan ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında son günlerde faiz polemiği yaşanmıştı. Babacan, Erdoğanın, Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar bana karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMFten alıyorlardı. Bunlar faizciydi sözlerine yanıt verdi.
Twitter hesabından bir dizi paylaşımla Erdoğana yanıt veren Babacan, Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanılması gerektiğinin altını çizdi. Babacan, geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazır olduğunu da ifade etti. 
İşte o paylaşımlar:
1. Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiyenin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor.
2. Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşmak isterim: Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018de 74 Milyar TLye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019da 103 Milyar, 2020de 139 Milyar TL.
3. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyardan 139 Milyar TLye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiyenin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var.
4. Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiyenin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz.
Faiz konusunda sorulan bir soruya isim vermeden Babacanı işaret ederek cevap veren Erdoğan, 2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben o zaman bir çıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet geçer demiştim. Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMFten alıyorlardı. Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 21:29 07.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı