• Turkhane Logo

Babacan: "Bu sene insanlar rahat konuşuyor, 'çek kardeşim' diyor"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP iktidarın vatandaşın yaşam tarzını dönüştürme çabalarına tepki gösterdi ve, Türkiye'de bir zorbalık yaşandığını ve buna son vereceklerini söyledi.

11:24 13 Eylül 2021 Pazartesi
Babacan:
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP iktidarın vatandaşın yaşam tarzını dönüştürme çabalarına tepki gösterdi ve, Türkiye'de bir zorbalık yaşandığını ve buna son vereceklerini söyledi.



İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz” diyen Babacan, Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var ifadelerini kullandı. 

Karar gazetesine konuşan Babacan, Tablo bir sene öncesine göre değişti. İktidara yoğun destek vermiş ilçelerde dahi vatandaşın toleransı kalmadı. Artık tahammül etmek istemiyorlar. Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. ‘Çek kardeşim’ diyor. Korkmadan konuşuyor olmak mutlaka bir çözüm getirir dedi ve ekledi:


Gücü eline geçirenin kendi düşünce ve yaşam tarzını tüm kesimlere dayatması yanlış. Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var.

(BAE-Afganistan) Dış politikada hükümetin ne sorunları çözme ile ilgili bir duruşu var, ne de fırsatlara baktığı. Sürekli zikzak, yalpa yapıyor. Bu kadar bir uçtan bir uca savrulmak ülkeye itibar kazandırmaz. Havalimanı takıntısı nereden geliyor anlamıyorum, bir gün ortaya çıkar.

Türkiye’de yaşanan zorbalığa son vereceklerini söyleyen DEVA lideri Babacan “İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz” dedi. Demokrasi vurgusu yapan Babacan “Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var.

Babacan şunları söyledi:

İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz. Seçimlerden sonra oluşacak yönetimde, çoğulcu bir demokrasi anlayışı hâkim olmalı. Tablo bir sene öncesine göre değişti. İktidara çok yoğun destek vermiş ilçelerde dahi vatandaşın toleransı kalmadı. Artık katlanmak ve tahammül etmek istemiyorlar. Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. ‘Çek kardeşim’ diyor. Korkmadan konuşuyor olmak mutlaka bir çözüm getirir” dedi. Ekonomik sıkıntılara da değinen Babacan “Tablo bir sene öncesine göre değişti. İktidara çok yoğun destek vermiş ilçelerde dahi vatandaşın toleransı kalmadı. Artık katlanmak ve tahammül etmek istemiyorlar.

Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. ‘Çek kardeşim’ diyor. Gelir dağılımı çok bozuldu. Orta sınıf çöktü. Mali durumu iyi olan az sayıda grup var. Ekonomi bu kadar sıkıntıdayken, seçim yapıp risk alacağını zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Ama ortaklık bozulursa bilemem” ifadelerini kullandı. Babacan açıklamalarının devamında şunları kaydetti: “Elinizi nereye atsanız sıkıntı çok büyük. Sorunları çözemezler çünkü kadro, ortak akıl üretme derdi yok, istişare kültürü bitti, bilim ve akıl ışığında kararlar alınmıyor.

Bir kişinin duygularıyla ülkenin önemli kararları alınıyor. Strateji, politika yok. Her gün bir adım oraya, bir adım buraya, zikzaklar, u dönüşleri. Gücü eline geçirenin kendi düşüncesini, yaşam tarzını toplumun tüm kesimlerine dayatması yanlış bir şey. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün artık kırılması gerekiyor, bundan sonraki seçimlerden sonra oluşacak artık yönetimde, iktidarda çoğulcu bir demokrasi anlayışının hâkim olması lazım. Gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var. Dış politika alanına baktığımızda da hükümetin ne sorunları çözme ile ilgili bir duruşu var, ne de fırsatlara baktığı var. Hükümet sürekli zikzak yapıyor, sürekli yalpa yapıyor. Şimdi havalimanı takıntısı nereden geliyor onu anlamıyorum, o bir gün ortaya çıkar.”

Son güncelleme: 11:24 13.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı