• Turkhane Logo

Azerbaycan, Fransız diplomatları sınır dışı etti

17:25 27 Aralık 2023 Çarşamba
Azerbaycan, Fransız diplomatları sınır dışı etti





Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı iki Fransız diplomatı istenmeyen kişi (Persona non grata) ilan etti. Ülkeyi terk etmeleri için 48 saat mühlet verdi.



Bakanlık, Salı günü yaptığı açıklamada iki Fransız diplomatın “diplomatik statüleriyle bağdaşmayan eylemleri” nedeniyle ülkeyi terk etmelerine karar verildiğini duyurdu. Bakanlık ayrıca Fransız Büyükelçi Anne Boillon’u çağırarak “Fransız Büyükelçiliğinin iki çalışanının eylemlerini güçlü bir şekilde protesto ettiklerini” iletti. Bakanlıktan yapılan açıklamada iki diplomatın “diplomatik statüleriyle bağdaşmayan eylemleri” ile ilgili detay verilmedi.



AZERBAYCAN-FRANSA İLİŞKİLERİ GERGİN



Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmalarda Fransa’nın Ermenistan’ı desteklemesi sebebiyle iki ülke arasında yıllardır devam eden gerginlik, Karabağ’da son yaşananlar ve Azerbaycan tarafının Fransa’yı Ermenistan’ı silahlandırmak ile suçlaması ile daha da arttı.



Ekim ayında Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin Avrupa Birliği liderleri ile İspanya’nın Granada şehrinde yapmayı planladıkları görüşme, Azerbaycan Başbakanı İlham Aliyev’in Fransa’nın “önyargılı tutumunu” gerekçe göstererek katılmayı reddetmesi ile gerçekleşememişti. Aliyev, kasım ayında da Fransa’yı Ermenistan’ı silahlandırarak son yıllarda Kafkasya’daki çatışmaları kışkırtmakla suçlamıştı.

Son güncelleme: 17:25 27.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı