• Turkhane Logo

Azerbaycan-Ermenistan sınırında silahlar yeniden ateşlendi

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar yeniden başladı. Bakü ve Erivan'dan yapılan karşılıklı açıklamalarda taraflar birbirlerini suçladı.

12:01 27 Eylül 2020 Pazar
Azerbaycan-Ermenistan sınırında silahlar yeniden ateşlendi
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar yeniden başladı. Bakü ve Erivan'dan yapılan karşılıklı açıklamalarda taraflar birbirlerini suçladı.


Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

SİVİL CAN KAYIPLARI VAR


Açıklamada, Terterin Gapanlı, Ağdamın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzulinin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayılın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.

AZERBAYCANDAN ERMENİSTANA MİSİLLEME

Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için karşı saldırı başlatıldığı bildirildi.

ERMENİSTANIN 12 UÇAKSAVAR SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

Kara birliklerinin, tank birimlerinin, füze ve topçu birliklerinin, insansız hava araçlarının desteğiyle cephede ve savunmanın derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni askerini, tesis ve askeri araçlarını tespit ederek imha ettiği aktarılan açıklamada, cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistana ait 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait bir savaş helikopterinin Ermenistan ordusu tarafından Terter yönünde düşürüldüğü, mürettebatın hayatta olduğu bilgisine de yer verildi.

Diğer taraftan, Dağlık Karabağa hava ve füze saldırıları düzenlendiğini belirten Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan ise, verilen karşılıkta Azerbaycana ait 2 helikopter ile 3 İHAnın vurulduğunu, 3 tankın imha edildiğini ve hayatını kaybeden Azeri askerler olduğunu kaydetti.

Facebook hesabından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da, Azerbaycanın Dağlık Karabağa saldırılar düzenlemeye başladığını belirterek Savunma yapan ordumuz saldırıya başarıyla karşılık veriyor.
Durum hızlı şekilde değişiyor, gerektiğinde açıklama yapılacak dedi.

AZERBAYCANIN SALDIRLARI ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

Bu arada, Azerbaycanın karşı saldırı açıklamasına yanıt veren Stepanyan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, karşı saldırıya başladıklarını açıkladı. Bu, Bakünün daha önceden planlanmış eylemler gerçekleştireceğini ortaya koyuyor. Temel bilgilere sahip her asker, karşı saldırı operasyonu planlamanın haftalar süreceğini bilir. Gerilimin tırmandığına dair resmi açıklamadan dakikalar sonra Azeri ve Türk medyası cepheden haber geçmeye başladı. Bu durum, Azerbaycanın provokasyonunun önceden planlandığını gösteriyor ifadelerini kullandı.

HAFTA BAŞINDAN BERİ TANSİYON YÜKSEK

21 Eylülde Tovuz bölgesinde Azerbaycan ordusundan bir asker ölmüş, bir asker de yaralanmıştı. Azerbaycan ordusu da keşif uçuşu yapan Ermenistana ait İHAyı vurarak düşürmüştü.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Son güncelleme: 12:01 27.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı