• Turkhane Logo

Aytaç Ünsal tutuklandı!

Edirne'de, dün “yurtdışına kaçma” iddiasıyla gözaltına alınan Aytaç Ünsal'ın işkence gördüğü belirtildi.

23:06 10 Aralık 2020 Perşembe
Aytaç Ünsal tutuklandı!
Edirne'de, dün “yurtdışına kaçma” iddiasıyla gözaltına alınan Aytaç Ünsal'ın işkence gördüğü belirtildi.


Baba Nihat Ünsalın Twitter hesabından oğlunun yüzünde olan fotoğrafını paylaştı. 

Yaşananlara tepki gösteren Nihat Ünsal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


“Avukat oğlum Aytaç Ünsal 3 Eylül 2020de ölüm orucunu sonlandırdı. Tedavi için götürdüğümüz hastane yönetimine baskı yaparak tedaviyi engellediniz, Istanbul Hakimevine taşındık orada da rahat bırakmadınız gece saat 01de arandık ve orada kalamayacağımız söylendi. Bu nedenle oğlumu tedavi için eve götürdük, oraya da uzun namlulu silâhlarla uyduruk gerekçelerle baskın yaptınız. Şimdi de fotoğrafta görüldüğü üzere tedavi gören hasta bir insanı örseleyerek bu hale getirdiniz. Bir baba olarak LÜTFEN BANA SÖYLEYİN YAŞAMAK İÇİN NEREYE GİDELİM.”
  Avukat oğlum Aytaç Ünsal 3 Eylül 2020 de ölüm orucunu sonlandırdı. Tedavi için götürdüğümüz hastahane yönetimine baskı yaparak tedaviyi engellediniz, Istanbul Hakimevine taşındık oradada rahat bırakmadınız gece saat 01de arandık ve orada kalamayacağımız söylendi. pic.twitter.com/bxPepOdYye — Nihat ÜNSAL (@NihatNSAL14) December 10, 2020
Aytaç Ünsalın üyesi olduğu Halkın Hukuk Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Ünsalın Edirne kent merkezinde gözaltın alındığı aktarıldı.

Açıklamada, “Gözaltına alınması sırasında araçtan zorla indirilerek yere yatırılmış ve işkence yapılmıştır. Yüzünde yaralar bulunmaktadır, kolları ve bacakları ezikler içerisindedir. Aytaçın tedavi sürecinde kullandığı ve elzem olan ilaçlar halen kendisine verilmemiştir” denildi.
  Büromuz avukatı Aytaç ÜNSAL Edirne’nin merkezinden “Yurtdışına Çıkmaya Çalıştığı” İddia edilerek gözaltına alınmış, gözaltına alınırken işkenceye uğramış ve iktidarın yayın organlarında hedef gösterilmiştir.

Aytaç Ünsal derhal serbest bırakılmalıdır!
İşkence İnsanlık Suçudur! pic.twitter.com/Mv5o8BrKTK — Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk_) December 10, 2020
Halkın Hukuk Bürosunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda Aytaç Ünsalın tutuklandığı ve Edirne F Tipi Cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Ünsal hakkında infaz durdurma kararı olduğu hatırlatılan paylaşımda “Aytaç Ünsalın tutuklanması, açık bir şekilde sağlığını tehlikeye atmak demektir. Aytaç Ünsal hakkında sağlığının iyi olmaması nedeniyle infaz erteleme kararı verilmiştir. Ancak infaz erteleme nedeni ortadan kalkmamıştır. Aytaç Ünsalın tedavi süreci halen devam etmektedir. Aytaç Ünsal hakkında verilen infaz erteleme kararının kaldırılması kararı açık bir şekilde hukuka aykırıdır” ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 23:06 10.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı