• Turkhane Logo

AYM kararıyla milletvekilliğine dönen Gergerlioğlu’nun yurtdışı yasağı devam ediyor

Almanya’da yapılacak konferansa davet edilen HDP’li Gergerlioğlu’nda hakkında yurtdışı yasağı olduğu gerekçesiyle çıkışına izin verilmedi.

14:16 04 Mart 2022 Cuma
AYM kararıyla milletvekilliğine dönen Gergerlioğlu’nun yurtdışı yasağı devam ediyor
Almanya’da yapılacak konferansa davet edilen HDP’li Gergerlioğlu’nda hakkında yurtdışı yasağı olduğu gerekçesiyle çıkışına izin verilmedi.


Demokrasi İttifakı’nın organize ettiği ve 5-6 Mart 2022 tarihinde Berlin’de toplanacak olan “Demokrasi ve Özgürlük Konferansı”na davetli olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gidişine izin verilmedi. Gergerlioğlu’na daha önce hakkında açılan bir soruşturma kapsamında pasaportu üzerinde tahdit olduğu söylendi.

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Milletvekilliğim ve siyaset yapma hakkım yine engelleniyor!!! Cezaevinde olduğum süreçte hakkımda konulan yurtdışı yasağı an itibariyle halen kaldırılmıyor ve Almanya’daki konferansa katılmam engelleniyor! Milli irade deyip duranlar bu skandala ne diyor?” ifadelerini kullandı.


‘SİYASET YAPMA HAKKIM YARGI ELİYLE YİNE ENGELLENDİ’

Yurt dışı yasağının Ankara 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırılmadığı bilgisini de paylaşan Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kendisi hakkındaki kararı hatırlatarak, “@AYMBASKANLIGInın hak ihlali verdiği gün hakkımda yurtdışı yasağı koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına itirazım 2. Sulh ceza’ca reddedildi. Hakkımdaki tüm kararlar vekillik süresince ertelenmeliydi. Siyaset yapma hakkım Yürütmenin boyunduruğundaki Yargı eliyle yine engellendi” dedi.
  Yurt dışına çıkışım skandal bir şekilde engellendi!

Dünya duysun!!!

Türkiye Meclisinde bir milletvekilinin siyasi konferansa katılmak için yurt dışına çıkışı anayasa ayaklar altına alınarak engellendi. Dokunulmazlığıma rağmen bu karar verildi.@bybekirbozdag @NachoSAmor pic.twitter.com/GXc4Ql6YbJ — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 4, 2022
Anayasanın çiğnendiğini kaydeden Gergerlioğlu, “Yurt dışına çıkışım skandal bir şekilde engellendi! Dünya duysun!!! Türkiye Meclisinde bir milletvekilinin siyasi konferansa katılmak için yurt dışına çıkışı anayasa ayaklar altına alınarak engellendi. Dokunulmazlığıma rağmen bu karar verildi” dedi.

‘BİLET ALDIKTAN SONRA HABERİM OLUYOR’

Gergerlioğlu, yayınladığı video ile bu skandal uygulama hakkında şu ifadeleri kullandı: “Kamuoyuna önemli bir skandalı açıklıyorum. Yine milletvekilliğim, dokunulmazlığım ve siyaset yapma hakkım gasp ediliyor, engellenmeye çalışılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bunu yapıyor. Evet bir milletvekiliyim Almanya’da siyasi bir konferansa gitmek için bilet aldım fakat son anda öğrendim ki hakkımda yürütülen bir soruşturma var. Ben milletvekiliyim, hakkımda bir soruşturma şu anda yürütülemez ama şu anda hakkımda bir yurt dışı yasağı konulmuş ve itiraz ettik, bu yurt dışı yasağı Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırılmadı. Böyle bir karar verildi. Benim milletvekilliği yapmamı cezaevine atarak engellemeye çalıştılar, şu anda Meclis’e döndüm, halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz fakat siyaset yapma hakkım tekrar engelleniyor ve önceden de bana haber verilmeksizin bakın bilet aldıktan sonra haberim oluyor böyle bir engellemenin olduğu ve son anda gidişim şu anda iptal olmuş durumda. Bunu tüm kamuoyuna duyuruyorum, büyük bir haksızlık, büyük bir gasp, siyaset yapma hakkımız hem benim hem partimin engellenmeye çalışılıyor. Çok bariz bir şekilde iktidarın eliyle, yargının zalim kararları ile bu karar verilmiş durumda. Tüm kamuoyuna duyuruyorum büyük bir skandaldır ve bunu kınıyorum.”

Son güncelleme: 14:16 04.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı