• Turkhane Logo

AYM kararını tanımayan Yargıtay’ın başkanı Akarca: Derin görüş ayrılıklarımız var

19:25 05 Ocak 2024 Cuma
AYM kararını tanımayan Yargıtay’ın başkanı Akarca: Derin görüş ayrılıklarımız var





Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını hükümsüz sayması üzerine Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, “Ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek” açıklamasını yaptı.



Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın tutukluluğuna ilişkin ikinci kez verdiği hak ihlali kararını yok sayması tartışmaların odağında. Bu konuda açıklama yapan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, “Ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek” dedi.



Mehmet Akarca, “Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa’nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek” ifadelerini kullandı.



Yargıtay Başkanı Akarca ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Akarca, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.



‘5-6 YILDIR BÖYLE’



Bir gazetecinin “Anayasa Mahkemesinin son kararıyla ilgili bir ikilem var, bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Akarca, şu yanıtı verdi:



“Anayasa Mahkemesiyle bu sadece son olayla ilgili olarak ortaya çıkmış bir problem değil. Yani aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa’nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek.”

Son güncelleme: 19:25 05.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı