• Turkhane Logo

AYM Başkanı Zühtü Arslan: ‘AİHM kararına katılmıyoruz, bizim kararımız belli’

00:50 01 Ekim 2023 Pazar
AYM Başkanı Zühtü Arslan: ‘AİHM kararına katılmıyoruz, bizim kararımız belli’





Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Yüksel Yalçınkaya kararına ilişkin, “AİHM kararına biz katılmıyoruz. Anayasa Mahkemesinin kararı belli zaten” dedi.



Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Meclis’te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.



Bir gazetecinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Yüksel Yalçınkaya kararına ilişkin sorusu üzerine Arslan, AİHM kararına katılmadıklarını söyledi. Arslan, “Anayasa Mahkemesinin kararı belli zaten. Dolayısıyla bizim kararımızdan farklı bir karar verdiler. AİHM’in kararları kamuoyunda belli, tartışılıyor. Son karar da tartışılıyor. Ama neticede kararı Türkiye’de mahkemeler verecek. Yeniden yargılama sürecinde bakacağız. Bizim önümüze gelecek biz de o zaman karar vereceğiz.” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), ByLock kullanmak, Bank Asya’da hesabı olmak ve gizli bir tanığın ifadesi nedeniyle mahkûm edilen öğretmen Yüksel Yalçınkaya’nın açtığı davada Türkiye aleyhine ihlal kararı vermişti.

Son güncelleme: 00:50 01.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı