• Turkhane Logo

Ayhan Bora Kaplan'dan polis şefine "rüşvet" suçlaması

Suç örgütü kurmak iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın Emniyet ile yakın ilişkileri sorgu tutanağına yansıdı. Kaplan, bir polis şefinin kendisinden 250 bin Dolar istediğini öne sürdü.

11:11 13 Eylül 2023 Çarşamba
Ayhan Bora Kaplan'dan polis şefine
Suç örgütü kurmak iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın Emniyet ile yakın ilişkileri sorgu tutanağına yansıdı. Kaplan, bir polis şefinin kendisinden 250 bin Dolar istediğini öne sürdü.

Ankarada yapılan operasyonda tutuklanan suç örgütü lideri şüphelisi Ayhan Bora Kaplanın polislerle olan ilişkisine dair çarpıcı ayrıntılar sorgu tutanağında ortaya çıktı. Tutanakta, Kaplanın Emniyet camiasında bulunan adamları aracılığıyla Emniyete intikal eden eylemlerin ileri boyuta gitmesini engellediği öne sürüldü. Kaplan ise sorgusunda dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Alp Aslanın kendisinden 250 bin Dolar rüşvet istediğini öne sürdü.
DW Türkçe, Ayhan Bora Kaplanın Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 9 saat süren sorgusunda verdiği 137 sayfalık ifadesini yayınladı 
Sorguda bütün sorulara tek tek yanıt veren Kaplan, ifadesinin sonunda ayrıca ifademe eklemek istediğim dosya konusu olmayan bir olay var diyerek, polislerin kendisinden rüşvet istediği iddiasını dile getirdi. Kaplan, şu iddialarda bulundu:
2017 yılında Albüm Barın işletmeciliğini yaptığım dönemde ismini Alp Aslan olarak öğrendiğim Organize Müdürü olarak bildiğim şahısla tanıştım. Bana mekânımıza gelirdi ve yanında ismini öğrendiğim N.K. (kadın avukat) vardı. 2018 yılında Günay restoranı işlettiğim zaman benden 250 bin Dolar rüşvet istedi. Ben bu kadar para vermem dediğimde, sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm dedi. Ben de bir suç işlemediğimi söyledim. Ancak her gün mekânımı bastılar ve iş yapmamı engellediler.
Asayiş polislerine suçlama Kaplan, Asayiş Şubeye bağlı polislerin ise Ankaranın Gaziosmanpaşa semtinde bulunan bir otel sahibinden haftalık 30 bin TL rüşvet aldığını da iddia etti. Kaplanın buna ilişkin Yine Asayiş Şube’de çalıştığını bildiğim Serdar isimli ve Köroğlu Caddesinde ismini bilmediğim oteli alan şahıs bize gelip haftalık 30 bin TL vermemiz durumunda Asayiş Şubenin uygulamaya gelmeyeceğini söylerdi sözleri tutanağa geçti

Son güncelleme: 11:11 13.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı