• Turkhane Logo

Avusturyalı oto uzmanından Togg yorumu: Avrupa‘da denenmiş aracı yok

16:25 06 Ağustos 2023 Pazar
Avusturyalı oto uzmanından Togg yorumu: Avrupa‘da denenmiş aracı yok





Tesla, BMW ve Audi gibi otomotiv devlerine rakip olma iddiasıyla yola çıkan Togg, Avrupa’ya adım atma tarihini yeniden erteledi. Avusturyalı uzman Christian Klejna ‘Togg hakkında şu ana kadar çok fazla bilgi verilmedi ve Avrupa’da denenmiş herhangi bir aracı yok” diyor.



Kronos‘tan Bilal Baltacı’nın haberine göre, Otomotiv endüstrisi sürekli değişiyor ve Tesla, BMW veya Audi gibi tanınmış şirketlere meydan okumak isteyen yenilikçi oyuncular piyasaya giriyor. Türkiye’nin ‘yerli’ otomobil projesi “Togg”, gecikmiş olarak da olsa Avrupa pazarına giriş yapmak için hazırlanıyor ve kendi batarya hücrelerini geliştirme hedefiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Avusturya Otomobil Kulübü’nden (ÖAMTC) elektrikli araç uzmanı Christian Klejna’ Togg’un vizyonu hakkında önemli açıklamalar yaptı.



Klejna, Togg’un teknik açıdan oldukça ileri seviyede olduğunu ve batarya teknolojisi alanında cesur hedefler belirlediğini vurgulayarak, “Sıradan bir otomobil projesi değil, kendi batarya hücrelerini üretmek isteyen devasa bir girişim” dedi. Klejna’ya göre batarya üretmek şu anki konjonktürde müstakil olarak büyük bir proje.



Ancak, Klejna, Togg’un karşı karşıya olduğu zorlukları da göz önünde bulunduruyor. “Avrupa pazarı Avrupalı köklü üreticiler haricinde BYD ve NIO gibi birçok Çinli tedarikçi tarafından da domine ediliyor ve Togg’un burada başarılı olması kesinlikle zorlu bir süreç olacak” diye belirtti. Rekabetin büyük olduğunu ve Togg’un Avrupa’daki yerini bulmak için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.



“AVRUPALI TÜRKLER YARDIMCI OLABİLİR”



Klejna, “Avrupalı Türklerde göze çarpan milli gurur var ve bu faktör Togg’a burada avantaj sağlayabilir” dedi. İlk araçların piyasaya sürülme tarihinin yeniden ertelenmesi, kafa karıştırdığını söyleyen Klejna, “Togg şu ana kadar projesi hakkında çok fazla bilgi vermedi ve Avrupa’da denenmiş herhangi bir aracı yok” dedi. Klejna, bunun hem avantaj hem de dezavantaj olabileceğini belirtti: “Hala test sürüşleri için uzmanlara verilmemiş olması dezavantaj olabilir, ancak Tesla ve Volkswagen de daha önce projelerini çok erken duyurmuştu” dedi. Avrupalı uzman, bu durumun talebi artırabileceğini söylüyor.



Bu gibi projelerde ilk modellerin birçok hatası olabileceğini söyleyen Klejna, “Burada önemli olan, servis ve operatörlerin ortaya çıkan sorunları hızlı bir şekilde çözmek için hazırlıklı olması” dedi. Klejna, öte yandan şimdiden sıraya girip bu ilk modelleri almak isteyenleri de anlamadığını vurguluyor.



Otomotiv endüstrisi rekabetçi bir alandır ve köklü üreticiler nesiller boyunca deneyim kazanmıştır. “Togg gibi yeni girişimlerin başarılı olması zordur” diyen Klejna, Togg’un Avrupa pazarında etkili olup olamacağını ilgiyle takip edeceğini ifade etti.

Son güncelleme: 16:25 06.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı