• Turkhane Logo

Avustralya ve İsviçre’deki Hizmet Gönüllülerinden, deprem mağdurlarına yardım seferberliği

16:00 27 Şubat 2023 Pazartesi
Avustralya ve İsviçre’deki Hizmet Gönüllülerinden, deprem mağdurlarına yardım seferberliği





Avustralya’da dünyanın çeşitli bölgelerine yardım göndermeyle bilinen Australian Relief Organisation (ARO) Yardım Kurumu’nun, ülke genelinde başlattığı ‘depremzedelere destek’ kampanyasına yerli halk büyük ilgi gösteriyor.



 



6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem felaketinin hemen ardından, dünyanın farklı ülkelerindeki Hizmet Hareketi mensupları ve eğitim gönüllülerinin, depremzedeler için sürdürülen yardım kampanyası seferberliğine, 7’den 70’e herkes katkı sağlıyor.



Yürekler, dünyanın ucunda depremzedeler için atıyor. Kıta Ülkesi Avustralya’nın gönlü zengin, yardımseveri, Türkiye/Suriye mağdurlarını yalnız bırakmıyor.Avustralya’da dünyanın çeşitli bölgelerine yardım göndermeyle bilinen Australian Relief Organisation (ARO) Yardım Kurumu’nun, ülke genelinde başlattığı ‘depremzedelere destek’ kampanyasına yerli halk büyük ilgi gösteriyor.



 ARO’nun kampanyasına siyasetçiden, sade insanına her seviyeden, renkten ve yaştan insanlar desteğini sürdürüyor.Başta Sydney, Melbourne, Adalide, Brisbaane ve Perth şehirlerinin çeşitli noktalarında açılan stantlarda, Avustralya’nın yardımsever insanları büyük ilgi gösteriyor.Avustralya’daki eğitim kurumları da destek veriyor. Öğrenci, öğretmen, esnaf ve çeşitli meslek sahibi gönüllülerinden oluşan yardım ekipleri, şehrin çeşitli iş merkezleri ve önemli noktalarda hafta sonu dahil çalışmalarını sürdürüyorlar.



Hornsby Bölgesi Belediye Başkanı Philip Ruddock’tan yardım



Australian Relief Organization ARO gönülüleri deprem mağdurları için başlattığı kampanyaya, Sydney’in Hornsby Bölgesi Belediye Başkanı Philip Ruddock AO da katıldı. Bizzat maddi destek verdi. Belediyenin önemli noktadaki alanını yardım standına açtı, öncülük etti.



Yardım seferberliği İsviçre Alpleri’ne ulaştı



Öte yandan  Avrupa’nın tüm ülkelerinde depremzedelere  başlatılan yardım seferberliği İsviçre Alpleri’ne ulaştı. İsviçre’deki  Hizmet Hareketi gönüllülerinin ysürdürdüğü yardım kampanyası, ‘Time to Help İsviçre’nin öncülüğünde sürdürülüyor.  Alp dağları ile meşhur Graubünden Kantonu’ndaki en önemli meydanında depremzedeler için kermes düzenlendi. Çeşitli yeyeceklerin hazırlandığı kermeste, yerli halk ilgi gösterdiği bildirildi.



Son güncelleme: 16:00 27.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı