• Turkhane Logo

Avukatları açıklama yaptı: 'Fatih Terim Fonu' diye bir tespit yok

Terim'in avukatları, milyonlarca dolarlık ponzi vurgununun kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak adlandırılmasına itiraz etti: Böyle bir tespit, belge yok. Basında kullanılması itibarına leke sürüyor.

23:37 04 Aralık 2023 Pazartesi
Avukatları açıklama yaptı: 'Fatih Terim Fonu' diye bir tespit yok
Terim'in avukatları, milyonlarca dolarlık ponzi vurgununun kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak adlandırılmasına itiraz etti: Böyle bir tespit, belge yok. Basında kullanılması itibarına leke sürüyor.

Futbol ve iş dünyasından ünlü isimlerin mağduru olduğu ponzi dolandırıcılığının kilit isimlerinden olan ancak adı soruşturmaya dahil edilmeyen Fatih Terimin avukatları, kamuoyunda soruşturmaya ilişkin kullanılan Fatih Terim Fonu ifadesini reddetti.  

Gazete Duvarda yer alan habere göre ünlü teknik direktör Fatih Terimin avukatları konuyla ilgili açıklama yaptı. Avukatlar Zafer Ertek ve Tufan Karataş,  Fatih Terimin dolandırıcılık olayıyla bir ilgisinin olmadığını vurgulayıp Fatih Terim Fonu diye bir tespit, belge bulunmamaktadır dedi.

Terimin avukatlarının açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Basında adı geçen şube müdürünün oluşturduğu iddia edilen fondan Fatih Terim Fonu diye söz edilmekte ise de konuyla ilgili kamu otoriteleri olan BDDK ve SPK incelemelerinde ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve İstanbul 41inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Fatih Terim Fonu diye bir tespit , belge bulunmamaktadır. Müvekkilimizle ilgisi olmadığı yasal ve idari kurumlarca tespit edilen ve dava dosyasında hiç bahsi geçmeyen Fatih Terim Fonu ifadesinin basın tarafından ısrarla kullanılması, müvekkilimizi rencide etmekte ve şahsi itibarına leke sürmektedir.

BANKADAKİ PARALARIN KAYNAĞI BELLİDİR

Fatih Terimin bankada bulunan parasıyla ilgili de bilgi verilen açıklamada, Müvekkilin banka hesaplarında bulunan ya da bulunmayan paraların kaynağı, kamu denetimine açık Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor kulüplerinden almış olduğu ve son kuruşuna kadar vergisi ödenmiş kelimenin tam anlamıyla alın teriyle kazanmış olduğu paralardır. Bununla ilgili olarak kara para imasında bulunmak son derece çirkin ve aynı zamanda suç teşkil eden ifadelerdir denildi.
SANIKLA ÖZEL YAKINLIK İDDİALARI KÜLLİYEN YALAN

Açıklamada ayrıca Müvekkil ve ailesi ile sanık (Seçil Erzan) arasında sıra dışı özel bir yakınlık olduğu yönündeki iddialar ise külliyen asılsız olup bu tür magazinsel yaklaşımlar müvekkili ve ailesini son derece rencide etmektedir. Müvekkilin kişiliğinden ve kariyerinden kaynaklanan geniş bir sosyal çevresi bulunmakta olup bunlarla yemek yemesinde, evlerine misafir olmasında, düğünlerine davet edilmesinde bir art niyet aranması, imalar da bulunulması basın ve ifade özgürlüğün sınırlarını aşmaktadır ifadeleri yer aldı.

Son güncelleme: 23:37 04.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı