• Turkhane Logo

“Avukatınızın, yargıdaki bir davada rüşvet pazarlığın⁦ın içinde yer aldığı iddia ediliyor"

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Gül’ün hesaplarını etiketleyerek avukat Mustafa Doğan İnal hakkındaki rüşvet iddialarının soruşturulup soruşturulmayacağını sordu.

18:04 02 Aralık 2020 Çarşamba
“Avukatınızın, yargıdaki bir davada rüşvet pazarlığın⁦ın içinde yer aldığı iddia ediliyor
Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Gül’ün hesaplarını etiketleyerek avukat Mustafa Doğan İnal hakkındaki rüşvet iddialarının soruşturulup soruşturulmayacağını sordu.


OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın yeni kitapları ‘Cendere’ kitabında, işadamlarına aldırdığı takipsizlik kararları ile tanınan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal’ın bir davada rüşvet pazarlığın⁦ın içinde yer aldığı iddiası da yer aldı.

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e Erdoğan’ın avukatı İnalı’n adının geçtiği rüşvet davalarına ilişkin “Gereğini yapacak mısınız?” sorusunu yöneltti. Erdoğan’ın hesabına da aynı paylaşımı yapan Şık, “Avukatınızın, yargıdaki bir davada rüşvet pazarlığın⁦ın içinde yer aldığı iddia ediliyor ki ses kaydı da var imiş. ⁦Cumhurbaşkanı⁩; rahatsız ediyor mu?⁦ Gereğini yapacak mısınız?” ifadelerini kullandı. Şık, rüşvet pazarlığında ismi geçen Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Hayri Kaynar, İstanbul Anadolu Adliyesi Adli Yargı Komisyon Başkanı Bekir Altun ile ilgili iddiaları da gündeme getirdi.


Şık’ın, paylaşımları şöyle: “Devletim bekası, Yerli-Milli demagojisi yapanların memleket sevdası menfaat söz konusu olduğunda unutuluyor. Fransız firması Tefal’ın, yerli firmaya ödemesi gereken 20 milyon TL Mustafa Doğan İnal’ın gayretleriyle engelleniyor.

Rüşvet pazarlığında yer alan diğer yargı mensuplarından biri olan Hayri Kaynar, İstinaf Komisyon Başkanı iken 2018’de, işkence, mala zarar verme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarıyla ilgili incelemeleri yapan Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi yapıldı.

İstanbul Anadolu Adliyesi Adli Yargı Komisyon Başkanı olan Bekir Altun ise 17/25 Aralık operasyonlarında gece yarısı nöbete çağrılarak tahliye kararı aldırılan hakim idi.

Bazı Twitter ve Youtube yasaklarının altında da imzası bulunan Bekir Altun, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan @SKorurFincanci, @ErolOnderoglu ve @ahmetnesin1 ile ilgili davada da tutuklama kararı veren hakimdi.

Bekir Altun’u en ilginç kılan ise AKP cenahının fe.ö komplosu dediği usulsüz dinleme soruşturmasındaki yüzlerce dinleme kararında imzası bulunan hakim olması. Selam/Tevhid soruşturmasında görevli diğer hakimler fe.ö’cü suçlamasıyla ihraç edilirken Altun ise terfi ettirildi.”
  Avukatınız ⁦@mustafadinal⁩’ın, yargıdaki bir davada rüşvet pazarlığın⁦ın içinde yer aldığı iddia ediliyor ki ses kaydı da var imiş. ⁦Cumhurbaşkanı @RTErdogan⁩’ı rahatsız ediyor mu?⁦ Gereğini yapacak mısınız? ⁦@abdulhamitgul⁩ https://t.co/WAtiLj2hi9 — ahmet şık (@sahmetsahmet) December 2, 2020  

Son güncelleme: 18:04 02.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı