• Turkhane Logo

Avukatı: Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in SADAT ilişkisi araştırılmadı

Haziran ayında HDP İzmir il binasına girerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’le ilgili iddianameden, paramiliter yapı SADAT çıktı.

09:51 29 Ekim 2021 Cuma
Avukatı: Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in SADAT ilişkisi araştırılmadı
Haziran ayında HDP İzmir il binasına girerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’le ilgili iddianameden, paramiliter yapı SADAT çıktı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başdanışmanı tarafından kurulup yönetilen SADAT, Suriye’de gayri nizami harp eğitimleri başta olmak üzere çeşitli gruplara silah temini, insan kaçakçılığı ve çeşitli saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in Suriye’ye “görevli” gittiği kendisinin yayınladığı fotoğraflardan biliniyor. Ancak Gencer’in Suriye’deki temasları ve ilişkileri kamuoyunda yeterince tartışılmadı. Poyraz ailesinin avukatı da bu noktaya dikkat çekerek SADAT iddiasını gündeme getiriyor.


SALDIRGAN HAKKINDA ‘SADAT’TAN EĞİTİM ALDI’ İDDİASI

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; davaya ilişkin iddianamede, Onur Gencer hakkındaki bir diğer dikkat çeken nokta ise SADAT iddialarının yer aldığı kısımdı. Gencer’in saldırıdan sonra çıkan Suriye’de çekilen fotoğrafları ve daha sonrasında da Sedat Peker’in iddiaları, akıllara saldırganın SADAT tarafından eğitildiği iddialarını gündeme getirmişti.

İddianamede, Gencer’i saldırının ardından Suriye’de görevli askeri personelin telefonla aramasının ifade edilmesi dikkat çekti. Bununla birlikte, Suriye’de 45 güne yakın bir süre bulunan Gencer’in, SADAT tarafından eğitildiğine dair iddiaların araştırıldığı ifade edildi. İddianamede konuyla ilgili “SADAT ünvanlı şirket bünyesinde Suriye’de silahlı eğitim gördüğüne dair ileri sürülen iddialarla ilgili yapılan araştırmalarda, 2020 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevli olarak Suriye’de bulunduğu kurum yazışmaları, otel kayıtları, telefon HTS kayıtları ve otobüs-uçuş kayıtları ile uyumlu olduğundan bu hususta herhangi bir delil elde edilememiştir” denildi.

‘SURİYE’DEKİ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILMADI’

Deniz Poyraz’ın avukatı Türkan Aslan Ağaç, Gencer’in 7 Ocak 2020 ile 9 Şubat 2020 arası Suriye’de görevlendirildiği süre içinde ilişki içerisinde olduğu kişilerin tespitine ilişkin talepte bulunduklarını ancak konuyla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını belirtti.

Avukat Ağaç ayrıca, Gencer’in Suriye’de olduğu dönemde görüşme yaptığı ve asker olduğu belirtilen kişilerin olay hakkında bilgisine de başvurulmadığı söyledi ve “Suriye’de birlikte görev yaptığı ne askerlerin ne de sağlık çalışanlarının ifadelerine başvurulmamıştır” ifadelerini kullandı. Gencer’in sık sık gittiği poligona da dikkat çeken Ağaç, “Gencer ‘in SADAT bünyesinde eğitim görüp görmediği, bünyelerinde çalışıp çalışmadığı konusunda yapılmış bir araştırma yok. SADAT ile İzmir Poligon arasında organik bir ilişki olup olmadığı konusunda da yapılmış bir araştırma yok” dedi.

‘SADAT YETKİLİLERİNİN İFADESİNE DAHİ BASVURULMADI’

Ağaç şöyle devam etti: “Sanık Onur Gencer ile SADAT arasındaki ilişki olup olmadığı konusunda hiçbir araştırma yapılmamıştır. SADAT’a ilişkin talebimiz üzerine yapılan tek araştırma interaktif ortamda açık kaynaklar üzerinde yapılan araştırmadır. Bu hususta şirket yetkililerinin ifadesine dahi başvurulmamıştır. Bu nedenle sanık Onur Gencer’in SADAT bünyesinde eğitim görüp görmediği, bünyelerinde çalışıp çalışmadığı konusunda yapılmış bir araştırma yok.”

Son güncelleme: 09:51 29.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı