• Turkhane Logo

Avukat Mahmutyazıcıoğlu cinayetine MHP'li Drej Ali'nin de adı karıştı

Emniyet Mahmut Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğü restoranda Susurluk Kazasına da adı karışan MHP'li 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak'ın da olduğunu açıkladı. Ali Yasak ise restorandaki kişinin yeğeni Ali Yasak olduğunu söyledi.

12:40 28 Ocak 2022 Cuma
Avukat Mahmutyazıcıoğlu cinayetine MHP'li Drej Ali'nin de adı karıştı
Emniyet Mahmut Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğü restoranda Susurluk Kazasına da adı karışan MHP'li 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak'ın da olduğunu açıkladı. Ali Yasak ise restorandaki kişinin yeğeni Ali Yasak olduğunu söyledi.

İstanbul Yeşilköyde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erkenin eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlunun öldürülmesiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden açıklama yapıldı. Açıklamada, Drej Ali lakaplı Ali Yasakın da olay yerinde olduğu belirtilirken, cinayeti Ali Yasakın yeğeni Kadir Yasakın işlediği ileri sürüldü.  Ali Yasak ise restorandaki kişinin yıllardır görüşmediği yeğeni Ali Yasak olduğunu ileri sürdü.
27 Ocak gecesi 00.30 sıralarında Bakırköy Balıkçılar Çarşısı Çamözü Sokakta meydana gelen olayda Şafak Mahmutyazıcıoğlu öldürüldü, şoförü Murat Bilmez ise yaralandı. Başlatılan soruşturmada Uğur Can Bilge ve Gökhan Karakanın gözaltına alındığı Drej Ali lakaplı Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakmanı yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Açıklamaya göre Suphi Malgaz emniyette bilgi sahibi olarak verdiği ifadede, gayrimenkul satışı nedeniyle Gökhan Karakan ile arasında 65 bin liralık alacak verecek meselesi yaşandığını belitti. Suphi Malgaz ifadesinde, Gökhan Karakan ile aralarında 1 milyon 480 bin liralık gayrimenkul satışı olduğu ve kendisinin aynı gayrimenkulü 1 milyon 600 bin liraya satması üzerine Gökhan Karakanın kendisinden 100 bin lira daha istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası Karakanın kendisini, O zaman ağabeylerimi gönderirim dediğini kaydetti.
Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden Seccad Yeşilin de kendisini araştırdığını söyleyen Malgaz, kendisini Ali Yasakın (Drej Ali) yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasakın çağırmasıyla Mahmutyazıcıoğlu ile kafeye gittiklerini söyledi. Yapılan görüşmede 65 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Malgaz, Mahmutyazıcıoğlunun kendisine yazılı bir belge olmadan parayı vermemesini söylediğini ifade etti. Bunun üzerine Seccad Yeşilin Mahmutyazıcıoğlunu arayarak tartıştıklarını söyledi. Malgaz, Gökhan Karakanın da kendisini aradığını belirterek, Karakana parayı Mahmutyazıcıoğlundan alması gerektiğini söylediğini ifade etti. Malgaz, Mahmutyazıcıoğlunun dün öldüğünü öğrendiğini söyledi.
Öte yandan açıklamada, Olaya ilişkin olay yeri Cunda Balık Restaurant isimli iş yerinden temin edilen güvenlik kameralarının yapılan incelemesinde Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğur Can Bilge isimli şahısların olay yerinde oldukları ve Kadir Yasak isimli şahsın ateşli silah kullanarak Şafak Mahmutyazıcıoğlunun Kasten Öldürülmesine ve Murat Bilmez isimli şahsın Kasten Yaralanması olayını gerçekleştirdiği tespit edilmiştir denildi. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Drej Ali lakaplı Ali Yasakın oğlunun düğüne katılmıştı 
ALİ YASAK: ORADAKİ BEN DEĞİLİMSözcüden Saygı Öztürke konuşan Ali Yasak ise soruları şöyle yanıtladı:
- Avukat Şafak Bey’i öldürdüğü gerekçesiyle iki yeğenimin arandığı doğrudur. Kardeşim Mehmet Yasakın oğulları. Ancak ben Mehmet Yasakla 20 yıldır konuşmuyorum. Aynı şekilde yeğenlerimi de son olarak 4 yıl önce annemin cenazesinde gördüm. Onlarla da hiçbir irtibatım yok.
- Çocuklarımı evlendirdiğimde de kardeşimi de yeğenlerimi de davet etmedim. Aynı şekilde o da kendi çocuklarını evlendirdiğinde beni ve çocuklarımı davet etmedi. Yani hiçbir ilgimiz, alakamız yok. Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle, sanki olayı yapan benmişim gibi basında yer alıyorum.
- Ben aranan birisi değilim. Şu anda da işyerimdeyim. Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli. Şu anda da işyerimdeyim. Aranan yeğenlerimin de babası tarafından bulunup teslim olmalarını istediğini öğrendim. Doğrusu da polise gidip teslim olmalarıdır. Avukat Şafak Beyi de tanımazdım.

Son güncelleme: 12:40 28.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı