• Turkhane Logo

Avukat Gizay Dulkadir: AİHM’in kararı yargılamalara emsal olacak, yeniden yargılama talep edilmeli

17:25 26 Eylül 2023 Salı
Avukat Gizay Dulkadir: AİHM’in kararı yargılamalara emsal olacak, yeniden yargılama talep edilmeli





AİHM’nin KHK’lı öğretmen Yüksel Yalçınkaya kararını değerlendiren Avukat Gizay Dulkadir, bu kararın birçok yargılamaya emsal teşkil edeceğini belirterek, yargılamaların yeniden yapılması gerektiğini kaydetti.



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Yalçınkaya kararı ile ilgili paylaşım yapan Av. Gizay Dulkadir, bu kararın ardından yargılamaların yeniden yapılması gerektiğini kaydetti. Dulkadir, hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşenlerin de yargılamanın yenilenmesini isteyebileceğini söyledi.



KARAR EMSAL OLACAK NİTELİKTE



Dulkadir’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar şöyle:
AİHM, bugün açıkladığı Yalçınkaya kararı ile 15 Temmuz sonrasında, silahlı terör örgütü üyeliği iddiası ile yürütülen yargılamaların önemli bir kısmı bakımından emsal olacak şekilde;
adil yargılanma hakkının, kanunsuz ceza olmaz ilkesinin ve toplantı ve dernek kurma özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.




İLK GÜNDEN BERİ BUNLARIN SAÇMALIK OLDUĞUNU BELİRTTİK



İlk günden beri bunların saçmalık olduğunu, yasal faaliyetleri nedeniyle insanların yargılayamayacağını söyleyen hukukçulara etmedik hakareti bırakmayan “vatansever(!)” arkadaşlara sesleniyorum; bu tazminatları da siz ödersiniz artık! Bu ülkenin insanlarına yapılanların hesabını da siz verirsiniz! Haydi vatan borcunuzu ödeyin bakalım!



YARGILANANLAR YENİDEN YARGILAMA TALEP ETMELİ



Hali hazırda Bylock, Bank Asya, Dernek/Sendika üyeliği gibi gerekçelerle yargılanan herkes dosyalarına bu karara ilişkin beyanda bulunmalıdır. Ayrıca hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşenler de yargılamanın yenilenmesini talep etmelidir.

Son güncelleme: 17:25 26.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı