• Turkhane Logo

Avukat Eyüboğlu’ndan Fincancı’nın evinden çıkan mermiler hakkında açıklama

Avukat Meriç Eyüboğlu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın evindeki kitabın 'örgütsel el kitabı' olduğu iddiasını yalanladı.

14:00 26 Ekim 2022 Çarşamba
Avukat Eyüboğlu’ndan Fincancı’nın evinden çıkan mermiler hakkında açıklama
Avukat Meriç Eyüboğlu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın evindeki kitabın 'örgütsel el kitabı' olduğu iddiasını yalanladı.





Avukat Meriç Eyüboğlu, gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın evinden çıkan mermiler hakkında “Somut olaydaki mermiler, babasının kullandırma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğu bir tüfeğe ait. Kendisiyle bir ilgisi yok” açıklamasını yaptı. Eyboğlu, Fincancı’nın evindeki kitabın ‘örgütsel el kitabı’ olduğu iddiasına ilişkin “Kesinlikle yalan” ifadelerini kullandı.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alındığını bildirdi.



Sabah saatlerinde gözaltına alınan Fincancı’nın evinde arama yapıldı. İktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşları, Fincancı’nın evinde yapılan aramada “kalaşnikof mermisi” ve ‘örgütsel el kitabı’ çıktığını iddia etti. Fincancı’nın evinde yapılan aramadan görüntüler paylaşılırken, servis edilen fotoğraflar arasında mermi fotoğrafları da yer aldı.



Fincancı’nın avukatı Avukat Meriç Eyüboğlu, evde bulunan mermiler hakkında açıklama yaptı.



Gerçek Gündem’den Filiz Gazi’ye konuşan Eyüboğlu, “Şebnem Korur Fincancı’nın babası ve dedesi asker. Ailede kuşaklar boyu askerler var. Bu nedenle de babasının da dedesinin de ruhsatlı silahı var. Somut olaydaki mermiler, babasının kullandırma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğu bir tüfeğe ait. 2008’de babasının vefatından sonra tüfeği ve bulabildiği mermileri evine en yakın karakola giderek teslim ediyor. Teslim tutanağı da var. Bulunan mermi o sırada gözden kaçıyor. 14 yıl geçmiş aradan, hatırlamıyor bile, kıyıda köşede kalmış. Dolayısıyla kendisiyle bir ilgisi yok. Kaldı ki Adli Tıp’ta ateşli silahlar dersi veren biri kendisi. O yüzden materyaller de olabiliyor yanında” ifadelerini kullandı.



Polis aramasına eşlik ettiğini dile getiren Eyüboğlu, Fincancı’nın evindeki kitabın ‘örgütsel el kitabı’ olduğu iddiasına ilişkin şunları söyledi: “Tutanağı da gördüm. Herhangi bir yasak yayın kategorisinde olan yayın evden çıkmadı. Kesinlikle yalan.”

Son güncelleme: 14:00 26.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı