• Turkhane Logo

Avukat Bulduk: 'Cemaatçilere bile müebbet verilmedi' derken dalga mı geçiyorsunuz!

Avukat Sümeyra Bulduk, Gezi Davası kararlarını eleştiren gazeteci Duygu Güvenç’in, “Cemaatçilere bile müebbet vermedi bu garip yargı sistemi” sözleri üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı.

11:27 27 Nisan 2022 Çarşamba
Avukat Bulduk: 'Cemaatçilere bile müebbet verilmedi' derken dalga mı geçiyorsunuz!
Avukat Sümeyra Bulduk, Gezi Davası kararlarını eleştiren gazeteci Duygu Güvenç’in, “Cemaatçilere bile müebbet vermedi bu garip yargı sistemi” sözleri üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı.


Kronosun aktardığına göre, Bulduk, “Sinirlenmemek için sabır gösteriyorum ancak bazıları sabır sınırlarını ciddi anlamda zorluyor.” diyerek müvekkillerinin yaşadağı hukuksuzluklara dikkati çektiği paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:
  Sinirlenmemek için sabır gösteriyorum ancak bazıları sabır sınırlarını ciddi anlamda zorluyor. Cemaatçilere bile müebbet verilmedi derken dalga mı geçiyorsunuz?! Tahşiye; darbe suçlamasının bulunmadığı; El Kaide yanlısı, cihat çağrısı yapan, bombalı eylem planları olan radikal https://t.co/Xvi9Z6F9Oj — Sumeyra Bulduk (@sumeyrabulduk) April 26, 2022
Cemaatçilere bile müebbet verilmedi derken dalga mı geçiyorsunuz?! Tahşiye; darbe suçlamasının bulunmadığı; El Kaide yanlısı, cihat çağrısı yapan, bombalı eylem planları olan radikal bir gruba yapılan polis operasyonu olmasına rağmen “kumpas” iddiasına dayanan bir davadır. Yargılamanın varlığı dahi fecaattir. Kaldı ki, bizim yargılamalarımızda yapılan usulsüzlükler Gezi Davasını 5e katlar durumdadır.


Başkaca dosyalarda Darbe suçlamasıyla haberde adı geçen müvekkillerden Ali Fuat Yılmazer’e 3, Yurt Atayün’e 2, Ömer Köse’ye 1,Kazım Aksoy’a 4 tane ağırlaştırılmış müebbet verildi. Yüzlerce yılı bulan hapis cezalarını saymıyorum bile. Hiçbir suçlamayı ve cemaat bağlantısını kabul etmediler. Mahkeme de ortaya koyamadı. Ancak asıl kumpas benim müvekkillerime yapıldı. 8 senedir tutuklu yargılanıyorlar. Aihm Kavala için bir karar verebildi en azından. Bizim başvurularımız ise 8 senedir bekletiliyor.

Ali Fuat Yılmazer yargılandığı hiçbir dosyada görevi olmamasına rağmen mahkum edildi. Atayün, Köse, Aksoy gibi müvekkillerim aileleriyle birlikte yargılandı, her türlü usulsüzlük, sahtecilik yapıldı. Bu insanları yargılamak için özel mahkemeler kuruldu, özel kanunlar çıkarıldı.

Öyle usulsüzdü ki her şey, gizli saklı, kapalı yapıldı yargılamalar. Bizim yargılamalarımıza mülakat muamelesi gösterildi. Görevini tamamlayan hakim, savcı terfi etti. O özel mahkemelerde, özel kanunlarla Gezi gibi davalara zemin hazırlandı.

“Cemaatçilere bile” denilen müvekkillere verilen ağırlaştırılmış müebbete imza atan üye hakim, terfi etti Gezi Davasına başkan oldu. Dün de o karara imzasını attı. Gökten taş düşse, bu insanlar yargılandı. Sözde muhalifler de alkışladı.

Yani! O ilk taş 2016 öncesi bu insanlara atıldı. Şimdi birileri o taştan kopan kum tanelerine çarpıyor diye kimse mızmızlık yapmasın. 2014’te “ÖZEL hakimlikler kuruyoruz, yargılayacağız” diye basına siyasi açıklamalar yapılırken çıkacaktı sesler. Şimdi mümkünse çıkmasın.

Ağzı olan konuşmasın. Benim müvekkillerimin adının geçtiği konularda yorum yapmasın. Kimse bilmediği davanın hakimi olmasın. Bu davaları anlayabilmek için akıl, yapılan zulme ses çıkarmak için de onur ve vicdan gerekir. Kimseden insanlık beklemiyorum, dilsiz olun yeter.

Son güncelleme: 11:27 27.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı