• Turkhane Logo

Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri 6 Haziran’da yapılacak

20:50 03 Mayıs 2024 Cuma
Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri 6 Haziran’da yapılacak





Avrupa Parlamentosu seçimleri 6-9 Haziran 2024’te yapılacak. Avrupa, 705 AP milletvekilini seçmek için sandık başına gidecek. Avrupa Parlamentosuna girecek 751 milletvekilinin belirlenmesi için 5 yılda bir seçim yapılıyor. Son seçimler Mayıs 2019’da düzenlenmişti.



KaranlıktakiAydınlık’ten Basri Doğan’ın haberine göre. AP’ye gidecek milletvekillerini her ülke kendi içinde seçiyor. AP’de 751 vekilin 31’i Hollanda’dan seçilecek. AP, seçim bilgilendirme akşamında güvenlik, mülteci ve yabancıların durumu öne çıktı. Bu amaçla Kuzey Hollanda Eyaletinde faaliyet gösteren Burgerhart Amsterdam Vakfı, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili olarak, Saraburgerhart Aktiviteit Merkezinde Avrupa parlamentosu seçimleri bilgilendirme programı düzenledi.



Amsterdam ve çevresinden semt, vakıf, belediye ve semt sakinlerinden katılımcıların yer aldığı programa, Liberal Parti VVD Avrupa Parlementosu Milletvekili Adayı Lennart Salemink de katıldı. Lennart Selamink, “Oy kullanmak önemli. Çünkü bu seçimler Avrupa ülkeleri olarak ekonomilerimizi belirlemede son derece öne çıkıyor. Bunun yanında güvenlik konularımızda bu seçim sonrasında daha çok ele alınacak.” ifadelerini kullanı.



Avrupa Parlamentosu Avrupa Birliği bütçesini ve politikalarını denetliyor ve 500 milyon kişinin hayatını etkileyen kararlar alıyor. Avrupa Birliği başta Brexit olmak üzere karşı karşıya kaldığı sorunlar sebebi ile geleceğe yönelik bir dönüm noktasında bulunuyor.

Son güncelleme: 20:50 03.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı