• Turkhane Logo

Avrupa başarıyı bu fotoğraflarla gördü

Dünya Kupası'nda yarı finale kalan hem ilk Afrika ülkesi, hem de ilk Arap nüfus çoğunluklu ülkesi olan Fas'ın başarısı Almanya Basınında ilginç fotoğraflarla yer alıyor.

16:03 14 Aralık 2022 Çarşamba
Avrupa başarıyı bu fotoğraflarla gördü
Dünya Kupası'nda yarı finale kalan hem ilk Afrika ülkesi, hem de ilk Arap nüfus çoğunluklu ülkesi olan Fas'ın başarısı Almanya Basınında ilginç fotoğraflarla yer alıyor.

 Özellilke Dünyaca ünlü isimlerim anneleriyle kucaklaşması Almanya basınında geniş yer buldu... 

Özellikle Achraf Hakiminin oğlunun yüzünü cesurca kavrayan ve yanağından öpen annesinin fotoğrafı, Belçika ile oynanan maçın ardından viral oldu. 24 yaşındaki oyuncu kısa bir süre sonra Instagram sayfasında Arapça olarak Seni seviyorum anne yazdı. 3.5 milyon beğeni alan fotoğraf sosyal medyada gündem oldu

Ardından, Portekize karşı kazanılan galibiyetin ardından, orta saha oyuncusu Sofiane Boufal annesiyle sahada el ele dans etti.

Çoğu küçük yaşlarda Avrupaya göçmen olarak gelen ailelerin çocukları olan Fas Milli Takım oyuncularının aile özgeçmişleride haberlerde yer alıyor. 
Örneğin Süddeutcshe Zeitug gazetesi  Avrupada çocuklarını büyüten annelerşn çoğunun çalıştığına dikkat çekti . Mesale Madridte büyüyen Achraf Hakiminin  annesi evleri temizlerken, babası sokak satıcısı olarak çalışıyordu.
Milli takımda kilit rol oynayan Hakim Ziyech, 2020 yazında Ajax Amsterdamdan Chelseaye 40 milyon euroya transfer olunca annesi ona Arapça bir video mesaj göndererek Londrada başarılar dilemişti  Hollandada büyüyen Ziyech boş bir sinema salonunda gözlerinde yaşlarla oturuyor. Felemenkçe zor bir hayatı olan annesinin gururlu bir kadın olduğunu söylüyor. Çok genç yaşta Hollandaya geldi, orada dokuz çocuk büyüttü ve kocasını çok genç yaşta kaybetti. Bunu sevdiğim için yapıyorum ama hepsi onun için, diye bitiriyor sözlerini.

Bir Alman yorumcu maç sonu sahneleri görünce  Faslı oyuncuların anne babalarına sarılıp öpüşme sahnelerinden ve her maçtan sonra toplu dualardan bahsetti.Yorumcu “Batı toplumlarımızda yakın aile bağlarını artık görmüyoruz.  Aile kavramı soluyor ve ebeveynleri huzurevinde kalırken sadece modellerini ve kız arkadaşlarını öpen oyuncuları görebiliyoruz.  Biz eşcinselliği desteklemek için gelip elimizi ağzımıza koyarken, Fasın galibiyetinde ailenin manevi desteği büyük rol oynadı. Onlara (Faslılara) nasıl futbol oynanacağını öğrettik, bu yüzden bizi aştılar ve aştılar ve bir gün oyuncularımızın da annelerinin ve babalarının alnından öptüğünü görmeyi umarak onlardan etik ve ailevi değerleri öğrenmeliyiz. dedi 


 

Son güncelleme: 16:03 14.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı