• Turkhane Logo

Avrasya Üniversitesi hocaları ücretsiz izne yolladı

Trabzon'daki Avrasya Üniversitesi'nin, pandemi bahanesiyle ücretsiz izne çıkardığı hocalara 'izinde olsanız bile dolaşın öğrenci bulun' diye baskı yaptığı iddia ediliyor.

11:04 18 Eylül 2020 Cuma
Avrasya Üniversitesi hocaları ücretsiz izne yolladı
Trabzon'daki Avrasya Üniversitesi'nin, pandemi bahanesiyle ücretsiz izne çıkardığı hocalara 'izinde olsanız bile dolaşın öğrenci bulun' diye baskı yaptığı iddia ediliyor.



Trabzon’da 2010 yılında kurulan özel Avrasya Üniversitesi pandemi döneminde, 1 Eylül itibariyle 100’ün üzerinde akademisyeni yeni dönemin başlayacağı 1 Ekim tarihine kadar ücretsiz izne gönderdi. İzne gönderilen personele, SGK’ya ücretsiz izin koduyla bildirim yapılacağı sözlü ya da mesaj yoluyla bildirilirken SGK tarafından günlük 39 TL’den bir ay sonunda bin 170 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Yeni eğitim öğretim dönemine dair akademik hazırlıkların yapılacağı eylül ayında ücretsiz izne çıkarılmalarına tepki gösteren Avrasya Üniversitesi’nde görevli bir akademisyen, ücretsiz izne çıkarılan akademisyen sayısının net olmadığını, üniversitenin personel daire başkanlığında görevli kişilerin 130’un üzerinde olduğu bilgisini kendileriyle paylaştığını anlattı.

‘KAYIT DÖNEMİNDE HEPİMİZ ÇALIŞTIRILDIK’


Üniversite yönetimi tarafından 1 Eylül itibariyle ücretsiz izin kararının alındığını ancak yeni dönem kayıtları için 1 Eylül ile 5 Eylül tarihleri arasında 50’ye yakın akademisyenin kayıt sürecinde görevlendirdiğini belirten öğretim üyesi, “1 Eylül Salı ve 5 Eylül Cumartesi tarihleri arasında üniversitede rutin şekilde yapılan personel devam kontrol sistemi (yüz okutma+imza) işletilmedi. Sonrasında ortaya çıktı ki meğerse 1 Eylül’de ücretsiz izne çıkarılmışız ama kayıt döneminde de çalıştırılmışız” dedi.

‘MADDİ OLARAK KAYGILIYIZ’

Pandemi koşullarında ücretsiz izne çıkarılmaları nedeniyle hem maddi hem de akademik kaygılarının olduğunu belirten öğretim üyesi, ekonomik kaygılarına ilişkin, “Hepimizin kredisi, borçları ya da sorumluluğunu üstlendiği aile üyeleri var. Tabii ki ekonomik olarak kaygılıyız” dedi.

‘İZİN VERDİLER AMA ÇALIŞMAMIZ İÇİN ZORLUYORLAR’

Üniversitede görevli akademisyenlere ücretsiz izne çıkarılmalarına rağmen mailler ya da mesajlar atılarak gelecek döneme dair ders programlarının yapılması, okulda seminer gibi etkinliklere katılımın sağlanması yönünde “zorunlu” adı altında direktifler verildiğini belirten öğretim üyesi, “Ücretsiz izinde de olsak bazı işler zorunlu ve dayatılıyor. Trabzon’da oturmayıp da ücretsiz izin dolayısıyla memleketine giden akademisyenlerden ‘çıkacaksın üniversitenin tanıtımını yapacaksın’ deniyor. Nerelere gidecekler? ‘ diye konuştu.

Son güncelleme: 11:04 18.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı