• Turkhane Logo

ATV’de şaşırtan sahne: ‘Biz aynı derede yıkanmadık mı? Ülkeme düşmanlık yapabileceğime nasıl inandınız?’

ATV’de yayınlanan ‘Aldatmak’ isimli dizide sahte belgelerle tutuklanan, ardından beraat eden avukatın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

16:50 02 Haziran 2023 Cuma
ATV’de şaşırtan sahne: ‘Biz aynı derede yıkanmadık mı? Ülkeme düşmanlık yapabileceğime nasıl inandınız?’
ATV’de yayınlanan ‘Aldatmak’ isimli dizide sahte belgelerle tutuklanan, ardından beraat eden avukatın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

İktidara yakın Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATV’de yayınlanan haftalık ‘Aldatmak’ dizisindeki bir sahne sosyal medyanın gündemine düştü. Gündem olan sahnede, sahte belgelerle tutuklanan bir avukatın (Ercan Kesal), kendisini suçlayıp inanmayan arkadaşlarını ve akrabalarını bir salona toplayarak sitem ettiği görülüyor.



Avukatın beraat ettiğine ilişkin mahkeme kararını dağıtması üzerine, çocukluk arkadaşları ile akrabaları “Hata etmişiz”, “Yanlış yapmışız hakkını helal et”, “Kusura bakma” gibi sözlerle özür diliyor.



Dizide Ali Sezai Okuyan isimli avukatın sitem dolu sözleri şöyle:



‘HEPİMİZ BU TOPRAKLARDA YOĞRULMADIK MI KARDEŞİM?’



“Ne güzel herkes burada. İhsan Abi, Kadir Abi, Nurettin dayım, Hacı amcam, Paşa Bal da gelmiş. Hoşgeldin Hasan. Nasılsın, iyi ki geldin. Ne güzel hemşehrilerimle birlikteyim işte. Ali Sezai Okuyan ben. Tanıyorsunuz değil mi? Hemşeriniz. Yahu hepimiz acısıyla tatlısıyla bu topraklarda yoğrulmadık mı kardeşim? Siz benim Ali Sezai Okuyan’ın, ülkesine düşman olabileceğine nasıl inandınız kardeşim ya? Benim babamı, dedemi tanımıyor musunuz kardeşim siz? Hele sen Hasan. Hasan, biz seninle beraber büyümedik mi? Aynı okula gitmedik mi kardeşim? Aynı ırmakta yıkanmadık mı? Ya siz nasıl inanırsınız? Benim ülkeme düşmanlık yapabileceğime nasıl inanırsınız kardeşim ya? Aa bak, işte beraat ettim. Doğduğum günkü kadar anlım ak. Alın bakın. Ama size kırgınlığım, size kırgınlığım geçmiyor.”



Sahnenin sonraki bölümünde ise kalabalığın bu kez başka biri çıkarak, “Utanın be! Varını yoğunu bu topraklara adamış, başınız sıkıştığında kapısına koştuğunuz, hiçbirinizi geri çevirmeyen bu adama devlet düşmanı dediniz” diyor.



Diyaloglar şöyle devam ediyor:



‘BAZI KALBİ KARALAR MALINA MÜLKÜNE ÇÖKERİZ DEDİLER’



-Tamam abi, tamam.



+Boş ver değil Sezai tamam değil. İçimizden bazı kalbi karalar, ‘Sezai Okuyan mapus da çürürse üç kuruşa malına mülküne çökeriz’ dediler. Kalbi temizleri de kandırdılar. İnanmayanları inandırmak için ellerinden geleni yaptılar. Nankörler, vefasızlar.



-Tamam, onlar da hatalarını anladılar işte. Tamam uzatma.



+Yalan değil Sezai. Git sor emlakçı Mustafa’ya, yazıklar olsun. Tüh be!

Son güncelleme: 16:50 02.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı