• Turkhane Logo

Atilla Taş’tan İsmail Saymaz’a: "Senden bir yıl alacağım var"

Sanatçı ve yazar Atilla Taş, 31 Mart 2017’de tahliye edildikleri davada sosyal medya kampanyası yürütülerek serbest kalamadan yeniden tutuklanmalarına ilişkin gazeteci İsmail Saymaz’ı suçladı.

11:21 05 Mart 2022 Cumartesi
Atilla Taş’tan İsmail Saymaz’a:
Sanatçı ve yazar Atilla Taş, 31 Mart 2017’de tahliye edildikleri davada sosyal medya kampanyası yürütülerek serbest kalamadan yeniden tutuklanmalarına ilişkin gazeteci İsmail Saymaz’ı suçladı.


Aralarında Atilla Taş’ın da olduğu 26’sı tutuklu 29 gazeteci “Gülen cemaati medya yapılanması” davasında yargılanmıştı. 31 Mart 2017 tarihinde İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı aralarında Atilla Taş’ın da olduğu 13 sanığın tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti ise o sırada tutuklu olan 21 sanığın tahliyesine karar verdi.

Ancak bu tahliye kararının ardından sosyal medyada büyük bir gürültü koptu. Gazetecilerin serbest kalmasını istemeyen AKP’li trollere ulusalcı gazeteciler de katılınca büyük bir sosyal medya kampanyası başlatıldı. Daha sonraki bir dönemde o gece yürüttükleri faaliyeti anlatan AKP’li trollerden Abdurrahman Uzun, yargıyı nasıl etkilediklerini, gazetecileri serbest kalamadan nasıl yeniden tutuklandığını övünerek anlatmıştı.


İşte o sosyal medya kampanyasında gazetecilerin serbest kalmasına tepki gösteren isimlerden biri de o dönemde Hürriyet gazetesinde çalışan İsmail Saymaz’dı. Saymaz, KHK’yla kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal’ı örnek göstererek “Büşra Erdal’ın bile tahliye olduğu fethullahçılık suçundan ahmet şık’ın hala tutuklu olduğu ülke, yanılmadınız, türkiye’dir” ifadesini kullanmıştı.

/

TWİTTER’DA KAPIŞTILAR

Şarkıcı Atilla Taş yaptığı paylaşımla İsmail Saymaz ve “türevleri yüzünden” 1 yıl daha hapis yatmak zorunda kaldığını belirterek, “İsmail Saymaz biz mahkemede serbest kalınca bir tweet atarak fetöcüleri serbest bıraktılar diyor ve biz bir yıl daha hapiste kalıyoruz!” dedi. Saymaz ise Taş’ın kendisine hediye ettiği kitabı paylaşarak, ‘cezaevi anılarını yazdığın kitabını “Güzel adam, güzel dost” diye yazarak, bana armağan ettin’ ifadelerini kullandı.



Atilla Taş ve gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesapları Twitter üzerinden bir tartışma yaşadı. Taş, Saymaz’ın yaptığı bir paylaşım nedeniyle cezaevinde kaldığını belirterek, “Gizli bi eleman olduğunu düşünüyorum. O kadar zıplıyosun kimse tık demiyor!” ifadelerini kullandı. Saymaz ise Twitter hesabından yaptığı “Evet, @AtillaTasNet ben tweet atarak, cezaevinde kalmana yol açtım (!) Ve sen de cezaevi anılarını yazdığın kitabını “Güzel adam, güzel dost” diye yazarak, bana armağan ettin” dedi.
  Seninle bütün bu halkın önünde hesaplaşacağız @ismailsaymaz yiyosa Halk tv’ye davet et orada anlatayım yediğin naneyi, yerse tabi! Benim ömrümden bir yılımı nasıl çaldığını! — Atilla Taş (@AtillaTasNet) March 4, 2022
‘GİZLİ Bİ ELEMAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Atilla Taş’ın paylaşımları şöyle:

“Hazır İsmail saymaz muhabbeti açılmışken, O ve türevleri yüzünden 1 yıl daha hapis yatmak zorunda kaldım. Şimdi o halk tv’den yüzbinler kazanırken ben yurtdışına bile çıkamıyorum!

Son güncelleme: 11:21 05.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı