• Turkhane Logo

Atilla Taş: ‘Salın bu garibi! Gerekirse ben yatarım cezasını’

Isparta’da Hizmet Hareketi’ne ait bir yurtta idarecilik yaptığı gerekçesiyle 9 yıl 4 ay hapse mahkûm edilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’a yapılan rapor eziyetine sosyal medyadan tepki yağdı.

12:47 17 Eylül 2021 Cuma
Atilla Taş: ‘Salın bu garibi! Gerekirse ben yatarım cezasını’
Isparta’da Hizmet Hareketi’ne ait bir yurtta idarecilik yaptığı gerekçesiyle 9 yıl 4 ay hapse mahkûm edilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’a yapılan rapor eziyetine sosyal medyadan tepki yağdı.



‘Doktorların en fazla 5 yıl yaşarsın’ dediği kanser hastası Ayşe Özdoğan daha önce devlet hastanelerinden aldığı raporları göndermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun yolculuk yapamayacak durumda olan Ayşe Özdoğan’ın Denizli’den İstanbul’a gelmesinde ısrar etmesi Özdoğan’ı cezaevine girme riskiyle karşı karşıya bıraktı.

İki yıl önce Maxciller sinüs kanseri teşhisi konan Özdoğan’ın sol üst çenesi, dişleri, elmacık kemiği ve tükürük bezleri alındı. Şimdiyse önünde dört ameliyatı daha var, ancak Özdoğan tedavisi tamamlanmadan cezaevine girmek istemiyor.


Bir yandan kanser hastalığıyla savaşırken bir yandan da rapor çilesi çeken Ayşe Özdoğan’a yapılan zulme sosyal medyadan tepki yağdı.

15 Temmuz’dan sonra cemaatin medya yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla açılan davada yargılanan ve 14 ay cezaevinde kalan Atilla Taş sosyal medyadan yaptığı çağrıda Ayşe Özdoğan’ın yerine hapse gireceğini söyledi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Atilla Taş, ‘‘Şu kadın kime? neye? Ne zarar verebilir Allah aşkına! Bu insana vicdanlı olmak çok mu zor? Bu kadar mı unuttunuz insanlığınızı be arkadaş?. Salın bu garibi! Gerekirse ben yatarım cezasın söz!#AyseÖzdoğanınSesiniDuyun’’ ifadelerini kullandı.
  Şu kadın kime? neye? Ne zarar verebilir Allah aşkına! Bu insana vicdanlı olmak çok mu zor? Bu kadar mı unuttunuz insanlığınızı be arkadaş?. Salın bu garibi! Gerekirse ben yatarım cezasın söz!#AyseÖzdoğanınSesiniDuyun https://t.co/R5w4NpF5So — Atilla Taş (@AtillaTasNet) September 16, 2021
TUNÇ: ”ÇIĞLIĞINI DUYAN KADIN ÖRGÜTLERİ YOK MU?”

Kadın örgütlerine çağrıda bulunan sanatçı ve İnsan Hakları Aktivisti Ferhat Tunç da yaptığı paylaşımda “Ufak da olsa oğlumun benle büyüme umudu var” 4.Evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın bu insani çığlığını duyan kadın örgütleri yok mu? İnfazının ertelenmesiyle ilgili daha önce de yazmıştık. Gelin bir kez daha hatırlatalım… #AyseOEzdoğanınSesiniDuyun’’ dedi.
  “Ufak da olsa oğlumun benle büyüme umudu var”
4.Evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın bu insani çığlığını duyan kadın örgütleri yok mu?
İnfazının ertelenmesiyle ilgili daha önce de yazmıştık. Gelin bir kez daha hatırlatalım… #AyseOEzdoğanınSesiniDuyun pic.twitter.com/tKtlXG09Rz — FERHAT TUNÇ (@ferhatttunc) September 11, 2021
SAYMAZ: ”AYŞE ÖZDOĞAN, NE SUÇ İŞLEMİŞ Kİ 9 YIL CEZA VERİLSİN”

Gazeteci İsmail Saymaz da yaptığı paylaşımda ‘‘Ayşe Özdoğan, ne suç işlemiş olabilir ki dokuz yıl ceza verilsin? Cana mı kıydı? Kendi vatandaşına bomba mı attı? Darbeye mi katıldı? Ayşe Özdoğan ya da bir başka mağdurun, yalnızca Fetullahçı olduğu için uğradığı haksızlığa susamayız. Susmamalıyız.’’ dedi.
  Ayşe Özdoğan, ne suç işlemiş olabilir ki dokuz yıl ceza verilsin?
Cana mı kıydı?
Kendi vatandaşına bomba mı attı?
Darbeye mi katıldı?
Ayşe Özdoğan ya da bir başka mağdurun, yalnızca Fetullahçı olduğu için uğradığı haksızlığa susamayız.
Susmamalıyız. https://t.co/hvXcM1wJ1u — İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) September 16, 2021
YENEROĞLU: ”BU ZULME BİR AN EVVEL SON VERİLMELİ”

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da ‘‘Ayşe Özdoğan’ın cezaevi koşullarında yaşaması imkânsız ama yargılanması da zaten tamamıyla hukuksuz. Yüzbinlerce benzer dosyada olduğu gibi Ayşe Özdoğan işlediği herhangi bir suça göre değil, varsayılan mensubiyetine göre mahkûm edildi. Bu zulme bir an evvel son verilmeli!!!’’ diyerek duruma tepki gösterdi.
  Ayşe Özdoğanın cezaevi koşullarında yaşaması imkansız ama yargılanması da zaten tamamıyla hukuksuz.

Yüzbinlerce benzer dosyada olduğu gibi Ayşe Özdoğan işlediği herhangi bir suça göre değil, varsayılan mensubiyetine göre mahkum edildi.

Bu zulme bir an evvel son verilmeli!!! https://t.co/6ELgS2tjDp — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) September 16, 2021
ÖZKÖSE: ”BU ÜLKENİN BİR VATANDAŞI OLARAK İNANIN UTANÇ DUYUYORUM”

Gazeteci-yazar Adem Özköse ise yaptığı paylaşımda, ‘‘Kanser hastası @ayse_ozdogan1‘a reva görülen zulüm nedeniyle bu ülkenin bir vatandaşı olarak inanın utanç duyuyorum. Bu zulme sebep olanlar, bu zulme sessiz kalanlar Allah aşkına bir daha ağızlarına adalet ve merhamet kelimelerini almasınlar.’’ dedi.
  Kanser hastası @ayse_ozdogan1 a reva görülen zulüm nedeniyle bu ülkenin bir vatandaşı olarak inanın utanç duyuyorum. Bu zulme sebep olanlar, bu zulme sessiz kalanlar Allah aşkına bir daha ağızlarına adalet ve merhamet kelimelerini almasınlar. pic.twitter.com/gmdEUB7J4A — Adem Özköse (@ademozkose) September 16, 2021
 

Son güncelleme: 12:47 17.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı