• Turkhane Logo

"Atadedeler örgütü" dosyasında yeni gelişme

Ankara'da

08:53 25 Mart 2022 Cuma
Ankara'da

Ankarada, kendilerine derin devletin ticari istihbarat ayağı olarak tanıtan örgüte yönelik yürütülen soruşturma yargı üyelerine uzandı. HDPnin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın da tutuklu bulunduğu Kobani davasına bakan eski mahkeme başkanının ardından, Amasyada görevli bir Cumhuriyet savcısı da gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında dün eski Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı B.Ç. gözaltına alınmıştı. B.Ç. Selahattin Demirtaşın tutuklu bulunduğu Kobani davasına bakan mahkemenin başkanlığını yaparken, geçen yaz Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından görevinden alınmıştı. Herhangi bir mahkemeye atanmayan B.Ç. daha sonra hakimlikten istifa etmiş, Ankara Barosuna avukatlık başvurusunda bulunmuştu.

Açığa alınan savcıya gözaltı
Soruşturma, bir yargı üyesine daha uzandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Amasyada savcı olarak görev yaparken HSK tarafından açığa alınan H.K. polislerce gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.Knın evinde arama yaptı,  dijital materyallerine el koydu. MİTin de bizzat çalışma yaptığı soruşturma kapsamında, her iki yargı üyesinin diğer şüphelilerle telefonda yaptığı görüşmelerinin dinlemeye takıldığı öğrenildi. Ankara Emniyetine götürülen iki şüpheliyi, soruşturma savcısının sorgulayacağı bilidrildi.

Atadedeler örgütü nedir?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen 18 Ocakta düğmeye basılmıştı. Operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlar arasında İzmirde AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi E.T. ile 3 eski il yöneticisi de yer almış, bu isimler sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Sahte MİT kimliği taşıdığı belirtilen Pınar Taşçı kod adlı S.Fnin örgütün liderliğini yaptığı iddia edildi. S.F. ile birlikte ihraç üstteğmen A.E. de tutuklanmıştı.

İddiaya göre, örgütün en tepesinde Büyük Atadede yer alıyor. Bu örgüt, kendilerine Derin devletin ticari istihbarat ayağı olarak tanıtarak, örgüte üye olmak isteyenlerden 10 bin TL para aldı. Şüpheliler, mağdurları yurt içinde ve yurt dışında iş bulma, yurt dışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme gibi vaatlerle kandırarak dolandırıcılık yapmakla suçlandı.

Atadedeler örgütünün, Elçi, Elçi Yardımcısı, Büyük Atadede, Atadede, Başdede, Dede, Sözcü Dede, Masa Başkanı, Masa üyesi, Saha Başkanı, Saha üyesi şeklinde hiyerarşik şekilde yapılandığı öne sürüldü.

Bu şekilde savcılık 370 kişinin ismini tespit etti. Bu kişilerden 100e yakının şüpheli olduğu, geriye kalanların ise müşteki olacağı öğrenildi.

Son güncelleme: 08:53 25.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı