• Turkhane Logo

Astım hastası tutuklu iş adamı koronavirüse yakalandı

14 aydır Şırnak Cezaevinde tutuklu bulunan iş adamı Mehmet Tahir Kocakurt cezaevinde koronavirüs kaptı. Durumu kritik olan Kocakurt hastanede tutuluyor.

19:17 03 Kasım 2020 Salı
Astım hastası tutuklu iş adamı koronavirüse yakalandı
14 aydır Şırnak Cezaevinde tutuklu bulunan iş adamı Mehmet Tahir Kocakurt cezaevinde koronavirüs kaptı. Durumu kritik olan Kocakurt hastanede tutuluyor.


Cezaevinde korona vakaları artmaya devam ediyor.

Tutukluyken astım hastalığı da ilerleyen iş adamı Mehmet Tahir Kocakurt’a (48) bir hafta önce 22 Ekim 2020’de koronavirüs teşhisi konuldu.


18 kişilik koğuşta kalan Kocakurt, boğulurcasına öksürdüğü için Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

“TEST VE TEDAVİ AŞAMASINDA ÇOK BEKLETİLDİ”

Mehmet Tahir Kocakurt’un eşi Aslı Kocakurt’un verdiği bilgiye göre koğuştaki herkes aynı şekilde hasta.

Kocakurt, eşinin hem test hem de tedavi aşamasında çok bekletildiğini, bu yüzden durumunun ağırlaştığını vurguladı.

20 Ekim 2020’de ailesini arayarak “Biz hiç iyi değiliz. Koğuş olarak hastayız” diyen Tahir Kocakurt, “Öyle bir koridordayız ki, iki yanımız karantina koğuşu, biz ortadayız ve herkes aynı yerdeki telefon görüşüne çıkarıyorlar” dedi.



“EŞİM ÖKSÜRÜĞÜ 6 AY KESİLMİYOR”

Eşinin ayrıca kalp ritim bozukluğu olduğunu ve haftalarca ağrı çekerek cezaevinde taş düşürdüğünü ifade eden Aslı Kocakurt, “Ayın 27’sinde beni aradığında nefes nefese ve boğulurcasına öksürüyordu. 28 Ekim’de de önce Şırnak sonra Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrendim. Çok ciddi nefes darlığı olduğu için ve öksürdüğü için onu burada tutuyoruz. Tedavisi devam ediyor, dediler. Korona testi negatif çıkana kadar da orada kalacak. Ama ben eşimin öksürüğünün biteceğini sanmıyorum. Eşim alerjik astım ama cezaevlerinde böyle oldu. Öncesinde ağza hava veren o ilacı kullanmıyordu.” ifadelerini kullandı.

Test sonucu negatif çıksa da eşinin cezaevine gönderilmesinin yaşam hakkını tehlikeye attığını ifade eden Aslı Kocakurt, “Koğuşunda tek hastaneye kaldırılan eşim. Durumu ciddi. Sonuçta astım hastası. Orada da herkes korona. 1-1,5 ayda tekrar korona olan insanlar var” diye konuştu.

HAKKINDA DELİL BULUNAMADI

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Mehmet Tahir Kocakurt, en son Trafik Denetleme Sistemleri (TEDES) için yazılımlar üretiyordu. Cemaat soruşturmaları kapsamında 21 Kasım 2017’de tutuklandı. 19 ay İzmir Şakran Cezaevinde kaldıktan sonra 31 Mayıs 2019’da şartlı tahliye edildi. 21 Ağustos 2019’da tekrar tutuklanıp Şırnak Cezaevine gönderilen Kocakurt, Bylock kullandığı iddiasıyla 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede Bylock kullandığına dair hakkında herhangi bir delil bulunamayan Kocakurt’un dosyası Yargıtay tarafından onaylandı.

Kaynak: BOLD / Sevinç Özarslan

 

Son güncelleme: 19:17 03.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı