• Turkhane Logo

AST derneği, Türkiye’de, adalet ve insan hakları için ses yükseltecek

23:00 07 Temmuz 2023 Cuma
AST derneği, Türkiye’de, adalet ve insan hakları için ses yükseltecek





ABD merkezli ‘Susturulan Türkiye’nin Savunucuları’ derneği ( Advocates of Silenced Turkey), 9 Temmuz 2023’te büyük bir heyecanla beklenen bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Saat 13:00’te başlayacak olan etkinlik, örgütün misyonunu, girişimlerini ve önemli başarılarını duyurma amacını taşıyor. Etkinlik ünlü gazeteciler Kemal Gülen ve Nur Öztürk tarafından sunulacak.



Türkiye’deki insan hakları ihlallerine duyarlı olan tüm gönüllüleri ve bireyler, linke tıklayarak canlı yayını izleyebilecek.



Etkinlik, Susturulan AST’nin halkla, medya temsilcileriyle ve önemli paydaşlarla etkileşim kurarak etkili çalışmalarını ve adalet ve eşitlik mücadelesinde karşılaştıkları zorlukları aydınlatmasını sağlayacak bir platform görevi görecek.



Dernek, bilgilendirici sunumlar aracılığıyla diyaloğu teşvik etmeyi ve bireyleri Türkiye’de insan haklarının desteklenmesine aktif olarak katılmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.



Tanıtım etkinliği sırasında katılımcılar, Susturulan Türkiye Savunucuları tarafından yürütülen cinsiyet eşitliği, azınlık hakları, ifade özgürlüğü ve adil adalet erişimi gibi çeşitli alanları kapsayan projeler ve kampanyalar hakkında bilgi edinecekler.



Derneğin, ülke genelinde bireylerin ve toplulukların hak ve özgürlüklerini korumak için gösterdikleri çabalara dair etkileyici hikayelerini paylaşacak olan hukuk uzmanları, aktivistler ve savunucular da yer alacak.



Etkinlik aynı zamanda Susturulan Türkiye Savunucuları’nın çalışmasını desteklemek isteyen bireylere bir platform sunacak. Katılımcılar, gönüllülük, savunuculuk veya örgütün çalışmalarını ilerletmek için katkıda bulunma gibi farklı katılım yollarını keşfedebilecekler.



Dernek Direktörü Murat Kaval, “Dostlarımızı, çalışmalarımızı sergileme etkinliğimize 9 Temmuz’da katılmaya davet etmekten heyecan duyuyoruz. Bu etkinlik aracılığıyla insan hakları savunuculugunun önemini vurgulamayı ve bireyleri daha adil ve kapsayıcı bir toplum yaratma misyonumuza katılmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.



Tanıtım etkinliği, 9 Temmuz 2023 tarihinde saat 13:00’te gerçekleşecek.

Son güncelleme: 23:00 07.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı