• Turkhane Logo

'Askerler kendi paralarıyla aldıkları ‘UFO’larla ısınıyor'

CHP Milletvekili Ceylan, Askerlerin aralarında topladıkları paralar ile UFO olarak tabir edilen infrared ısıtıcılar aldığını belirtti.

11:50 17 Aralık 2018 Pazartesi
'Askerler kendi paralarıyla aldıkları ‘UFO’larla ısınıyor'
CHP Milletvekili Ceylan, Askerlerin aralarında topladıkları paralar ile UFO olarak tabir edilen infrared ısıtıcılar aldığını belirtti.

“Daha bir ay önce iki gencecik askerimiz, uzman çavuşlar Tunceli Nazimiye kırsalında, donanımlarının yetersizliği nedeniyle donarak şehit oldu. Bunlar hiçbir şeyden ders almayı bilmez mi?” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan, ekim ayında Tunceli Nazimiye’de uzman çavuşlar Asım Türkel ve Çavuş Ferruh Dikmen’in donarak ölümlerine ilişkin olarak süren soruşturma sona ermeden önemli bir iddiayı Meclis gündemine taşıdı.

SAVUNMA BAKANI AKAR’A SORU ÖNERGESİ 


Ceylan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, TSK bünyesinde yapılan kömür ihalelerini, alınan kömür miktarını ve hangi birimlerin alımı gerçekleştirdiğine dair konuları sordu. Ceylan, askerlerin kendi aralarında topladıkları paralarla UFO satın aldığını söyledi.

‘YETERSİZ LİNYİTLERİ KAMU İHALELERİ İLE ASKERİYEYE VERDİLER’ 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan bazı kömür şirketlerinin kurdaki hareketlilik nedeniyle ithal kömür temin edemeyince, ısıl değeri yetersiz linyitleri kamu ihaleleri yoluyla askeri birliklere teslim ettiğini belirtti.

‘KAREKOLLARDA ARTIK UFO’LAR VAR’

Kamu ihaleleri yoluyla temin edilen düşük kalorili linyitler nedeniyle özellikle sınır hattında bulunan kalekollardaki askerlerin ısınma problemi yaşadığını ifade eden Ceylan, “Kalekollarda artık UFO var! Aldıkları kömür dahi değil” dedi.

‘7-8 BİN KALORİ DEĞERİ YERİNE 2 BİN KALORİLİK KÖMÜRLER ALINDI’

Ceylan teknik şartnameye bağlı olarak 7 bin ila 8 bin kalori ısıl değeri olan ithal linyit teklifi alındığını belirterek, teslim alınan yakıtların ise sadece özel fırınlarda kullanılan 2 bin kalori ısıl değeri olan linyit olduğunu söyledi.

DONARAK ÖLEN ASKERLERİ HATIRLATTI 

Dağıtımı yapılan bu yakıtlarla birliklerin ısıtılamaması üzerine askerlerin aralarında topladıkları paralar ile UFO olarak tabir edilen infrared ısıtıcılar aldığını belirten Ceylan, Milli Savunma Bakanlığı’na verdiği önergede bu şekildeki yakıtların tespit edilip, değişiminin yapılıp yapılmadığını sordu.

Bu şekilde yakıt teslim eden firmalar ve teslim alan personel ile ilgili adli ve idari soruşturma açılması gerektiğini vurgulayan CHP’li Ceylan, “Sınırlarımızı emanet ettiğimiz göz bebeğimiz askerler, birkaç rantçının ve bundan nemalanan personel yüzünde donarak nöbet tutmak zorunda değildir. Bu konu her şeyden önemlidir” diye ifade etti.

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’ 

Çanakkale Milletvekili Ceylan yaptığı açıklamada sınırların namus olduğunu kaydederek, “Namusumuz birkaç dolandırıcıya kurban edilmek isteniyor. Ucu kime kadar uzanırsa uzansın takip edeceğiz” dedi.

Ceylan, önergede yer alan sorulara ilişkin Bakanlıktan bilgi beklediğini kaydederek, “Konuya ilişkin ayrıntı vererek sınır boylarındaki Mehmetçiği zor durumda bırakmak istemiyorum” dedi.

Son güncelleme: 11:50 17.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı