• Turkhane Logo

Askerler gereksiz yere atış yapıp TikTok’ta görüntü paylaşıyor: Kalite iyice düştü

17:00 15 Ağustos 2023 Salı
Askerler gereksiz yere atış yapıp TikTok’ta görüntü paylaşıyor: Kalite iyice düştü





TikTok’ta gereksiz yere atış yapıp videoya çeken, operasyondan video paylaşan Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin tespit edilerek gerekli işlemler yapılması çağrısı yapıldı.



Tarihçi ve siyaset bilimci Umut Güner, TikTok üzerinden askeri operasyonları paylaşan TSK personeline tepki gösterdi.



“BU NASIL BİR CİDDİYETSİZLİKTİR”



Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Güner, “TikTok milli güvenlik sorunudur. Türk askerinin sahada telefon kullanmasını geçtim TikTok benzeri uygulamalar kullanması yasakalanmalıdır. Ayrıca aklım almıyor, bu nasıl bir ciddiyetsizlik, nasıl bir amatörlük ve profesyonellikten uzak davranıştır.” diye yazdı.



“MİLLİ GÜVENLİK SORUNU”



Güner, “TikTok’ta gereksiz yere atış yapıp videoya çeken, operasyondan video paylaşan ve abuk subuk yayınlar yapan TSK personelleri tespit edilerek gerekli işlemler yapılmalıdır.



Bu durum hem istihbarat hem de milli güvenlik sorununa neden olmaktadır. İnternetten kız düşürüp şov yapacağım diye sonuçları ağır olacak hareketlerde bulunmak da bir çeşit hainliktir.



Rusya – Ukrayna savaşında bu şekilde salakça yayınlar yapan ve konumları ifşa olan ne kadar asker öldü biliyor musunuz?” tepkisi gösterdi.



“POLİS VE ASKERİN KALİTESİ HERGEÇEN GÜN DÜŞÜYOR”



Türkiye’de her alanda yaşanan kalitesizliğe vurgu yapan Güner, “Kimse kusura bakmasın ama sadece kamu kurumlarındaki memurların kalitesi değil polis ve asker gibi önemli personellerin kalitesi de her geçen gün düşmektedir.” ifadelerini kullandı.




TikTok milli güvenlik sorunudur. Türk askerinin sahada telefon kullanmasını geçtim TikTok benzeri uygulamalar kullanması yasakalanmalıdır.

Ayrıca aklım almıyor, bu nasıl bir ciddiyetsizlik, nasıl bir amatörlük ve profesyonellikten uzak davranıştır.

TikTokta gereksiz yere atış… pic.twitter.com/zNH6cULPgJ— Umut Güner (@umuttgunerr) August 13, 2023

Son güncelleme: 17:00 15.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı