• Turkhane Logo

Askerî helikopterden ateş açılmıştı: Vali ‘coğrafi kader’ dedi

Hakkâri’de kaçak yollardan sınır ticareti yapan köylülerin üzerine askerî helikopterden ateş açılmış, olayda 14 yaşındaki Vedat Ekinci yaşamını yitirmişti.

10:56 03 Ağustos 2019 Cumartesi
Askerî helikopterden ateş açılmıştı: Vali ‘coğrafi kader’ dedi
Hakkâri’de kaçak yollardan sınır ticareti yapan köylülerin üzerine askerî helikopterden ateş açılmış, olayda 14 yaşındaki Vedat Ekinci yaşamını yitirmişti.



Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, hayatını kaybeden Vedat Ekincinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Akbıyık’a Yüksekova 3üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, 34üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç ve Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti. 


Baba İslam Ekinciye başsağlığı dileyen Akbıyık’ın Tabii biraz da coğrafi kader” demesi dikkat çekti.

 Vali Akbıyık, acılı aileye şunları söyledi:

“Acınızı paylaşıyoruz. Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun. Tabii biraz da coğrafi kader. Tabii bu coğrafyada maalesef bu tür üzücü olaylar da yaşanıyor. Derecikte Gerdi aşireti mensupları, en çok sevdiğimiz ve güvendiğimiz insanlarsınız. Derecik ilçemizin, valiliğimiz ve devletimizin tüm kamu kurum, kuruluşları nezdinde özel bir yeri var. Bu birlik ve beraberlik bundan sonra da devam edecek. İnşallah bundan sonra bu tür üzücü olaylar olmaz. Sınır kapısının açılması için özel bir çabamız var. Sayın İçişleri Bakanımızın da sizlere başsağlığı dilekleri var. Sizler bu bölgede en çok askerimize, jandarmamıza yardımcı olan insanlarsınız. İnşallah hep beraber buradaki birtakım olumsuzlukların üzerine geleceğiz.”

Taziyeye katılanlar ise bu tür üzücü olayların yaşanmaması için sınır kapısının bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

  Bugün Hakkarinin Derecik ilçesi, Samanlı köyü yakınlarında erzak taşıyan Vedat Ekinci (15) adlı çocuk, askeri noktadan açılan ateş sonucu öldürüldü.

Bu bir devlet terörü, vahşetidir.

Popüler konularda demokrat olup bu konuda kör maymun olanların da utancidir bu görüntüler pic.twitter.com/6up2TxMsUl — Yusuf Alkan (@yussufalkan) August 1, 2019
 

Son güncelleme: 10:56 03.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı