• Turkhane Logo

Asgari ücretli 9 buçuk yılda alabiliyor: Saray'da TOGG şov

İlk TOGG otomobil yaklaşan seçimler öncesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Saray'daki törenle teslim edildi.

19:59 03 Nisan 2023 Pazartesi
Asgari ücretli 9 buçuk yılda alabiliyor: Saray'da TOGG şov
İlk TOGG otomobil yaklaşan seçimler öncesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Saray'daki törenle teslim edildi.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında ilk TOGG T10Xi teslim aldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğanın sipariş ettikleri araçlar ise Anadolu kırmızısı ve Gemlik mavisi. 

Saraydaki törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Türkiye Yüzyılının ilk meyvelerinden olan Toggun ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
RABBİM TEKERİNE TAŞ DEĞDİRMESİNTasarımı, fabrikası yapıldı, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı. Togg tüm testleri alnının akıyla vermiş özel bir otomobildir. Togg, ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. İnşallah bugünden itibaren Toggu yollarda görmeye başlıyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg, Rabbim tekerine taş değdirmesin diyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Toggun direksiyonuna geçerek eşi Emine Erdoğan ile birlikte aracı denedi.
DEVRİN OTOMOBİLİNİ ÜRETMEK BİZE NASİP OLDUSürüş sonrası kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devrim otomobilinden sonra bize de devrin otomobilinin üretmek nasip oldu. Sadece Türkiyenin yollarında değil dünya yollarında da devrin otomobili Toggumuzu izleyeceğiz. Süratse sürat konforsa konfor ne ararsanız bulunur. İçindeki tuşlara bastığınız zaman hepsini orada buluyorsunuz. Hepsi var. Kırmızı bana ait değil hanımefendiye ait o seçti plaka da onun. Bizimki de burada makam otomobili olarak kullanacağız. EE malum, hanımın ismiyle müşterek soyadımız. 2071 de malum Malazgirtin buraya yansımış olan tarihi. Çünkü 1071den sonra 2071 inşallah bizim için ayrı bir vizyon olacak. dedi.
BİR TOGG= 112 ASGARİ ÜCRETEmine Erdoğanın Kullanırsanız anlayacaksınız bunu dediği TOGGun fiyatı cep yakıyor. TOGG T10Xin giriş modelinin fiyatı 953 bin TLye satılıyor. Buna göre asgari ücretli bir çalışanın bu aracı alması için yaklaşık 112 ay yani 9 buçuk yıl hiç harcama yapmadan para biriktirmesi gerekiyor.

Son güncelleme: 19:59 03.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı