• Turkhane Logo

"Artık '205 milyar dolar nerede?' diye soracağız"

Merkez Bankası'nın rezervleri konusunda uzun süredir devam eden '128 milyar dolar nerede?' tartışmasına farklı bir boyut getiren Ali Babacan,

20:41 16 Eylül 2022 Cuma
Merkez Bankası'nın rezervleri konusunda uzun süredir devam eden '128 milyar dolar nerede?' tartışmasına farklı bir boyut getiren Ali Babacan,

Cumhuriyette yer alan habere göre Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da yurttaşlara seslendi.

“Türkiye’de bizden, ekibimizden başka iki kriz çözmüş hiçbir ekip yok diyen Babacan, şu ifadeleri kullandı:

Konuşmak kolay. Lafa gelince kolay. Diyor ki, arkadaş ben iyi sıva ustasıyım. Hangi binayı sıvadın? Yok. Diyor ki, ben iyi kalıp ustasıyım. Hangi binada kalıp çaktın? Yok. Sıva, kalıp ustası yaptığı işi gösterir, değil mi? Şu anda ekonomiyi çözeceğim diye ortada dolaşanlar hangi krizi çözmüşler? Gelsinler bir anlatsınlar biz de öğrenelim. Lafla olmaz, daha önce ne yaptın onu anlat. Onun için biz DEVA Partisi’ni kurduk, bunun için yola çıktık. Bu ülkede bizden başka hiçbir ekibin kriz çözme tecrübesi olmadığı için biz yeni bir yol açtık. İnşallah bunu biz çözeceğiz, göreceksiniz. Hep beraber dürüst ve ehil kadrolarla çözeceğiz.”

HER SENE 100 BİN KONUT YAPACAKLARDI, NOLDU?
Babacan, iktidarın yeni açıkladığı konut projesine dair şu eleştirileri dile getirdi:

“Üç buçuk yıldır Elazığ’ın deprem konutu sorununu çözemeyenler çıkmış konut projesi açıklıyor. Yapamazlar. Tamamen göz boyama bunlar. 2019’da açıklamışlardı, her sene 100 bin tane konut yapacağız dediler. Davulla, zurnayla açıkladılar, noldu? Şimdi yeniden konut projesi açıklıyorlar. Taksit taksit ödeyeceksin ama memur maaşına ne kadar zam gelirse taksiti o kadar artıracağım diyor. Ne anladın o işten.”

ARTIK ‘205 MİLYAR DOLAR NEREDE?’ DİYE SORACAĞIZ
Babacan, ekonomiye dair de şu değerlendirmeleri yaptı:

“Geçen sene bu zamanlar 8 lira olan dolar kuru bugün çıkmış 18 liraya. Her şeye zam geldi. Merkez Bankası’nda döviz de bırakmadılar. Hani Merkez Bankası’nın kayıp 130 milyar dolar vardı, meşhur… 130 milyar dolar üzerine bu senenin başında 75 milyar dolar daha sattılar. O para 205 milyar dolar oldu. Artık, ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracağız. Nerede bu milletin alın teri, nerede 205 milyar dolar? Nerede gençlerin hayali?”

Son güncelleme: 20:41 16.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı