• Turkhane Logo

Artçı depremler sürüyor: Enkaz altında 30 kişi var!

Elazığ Sivrice merkezli depremin etkisi gün ışıyınca ortaya çıktı. 6,6 büyüklüğündeki sarsıntı sebebiyle 21 kişi öldü, 1030 kişi yaralandı. Enkaz altında 30 kişi olduğu tahmin ediliyor.

12:11 25 Ocak 2020 Cumartesi
Artçı depremler sürüyor: Enkaz altında 30 kişi var!
Elazığ Sivrice merkezli depremin etkisi gün ışıyınca ortaya çıktı. 6,6 büyüklüğündeki sarsıntı sebebiyle 21 kişi öldü, 1030 kişi yaralandı. Enkaz altında 30 kişi olduğu tahmin ediliyor.


Doğu Anadolu’da birçok ilde hissedilen Sivrice merkezli sarsıntının etkisi hava aydınlanınca ortaya çıktı. Elazığ’da 17, Malatya’da 4 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı. Yine Elazığ’da 5, Malatya’da 25 bina yıkıldı.

Enkaz altında olduğu değerlendirilen 30 kişiyi kurtarma çalışmaları sürerken artçı depremler devam ediyor.
/


KURTARILANLAR ARASINDA HAMİLELER DE VAR

Geceden bu yana (10:00) enkazdan 2’si çocuk 8 kişinin çıkarıldığı belirtildi. Kurtarılanlardan birinin hamile olduğu ifade edildi. Sağlık durumlarına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Sabah saatlerinde merkez Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan 5 katlı apartmanın enkazından birer saat arayla iki kadın çıkarıldı. Yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından, sarsıntıdan 12 saat sonra bir kişi daha canlı çıkarıldı. Yaralı, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Enkazdan çıkarılan kişinin hamile bir kadın olduğu öğrenildi.

/
Malatya Doğanyol’da meydana gelen sarsıntıda kardeşini kaybeden Basri Kara gözyaşlarını tutamadı.

BABA İLE OĞLU ENKAZ ALTINDA

Depremin şiddetinin en yoğun olduğu Elazığ’ın Gezin ilçesinde bir baba ve bir çocuğun halen enkaz altında olduğu belirtildi.

İLETİŞİM VE ULAŞIM YOLLARI AÇIK TUTULMALI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Deprem bölgesinde iletişim ve ulaşım ile ilgili tüm birimlerimiz teyakkuz halindedir. Hava, kara ve demir yollarımızda ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değildir. Yardımların ivedilikle ulaştırılması için iletişim ve ulaşım yollarının açık tutulmasına azami özen gösterilmektedir” açıklamasında bulundu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Depremde hayatını kaybedenler için rahmet dileyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bütün imkanlar seferber edildi ve çalışmalar aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Birlik ve beraberlik içinde yaralar en kısa zamanda sarılacaktır” dedi.

/

DEVLETİN ACİL MÜDAHALESİ LAZIM

Dört kişinin öldüğü Doğanyol’daki hasarın boyutlarını sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Doğalyol merkezinde büyük hasar var. Anne ve küçük çocuğunun hayatını kaybettiği Çolak Mahallesi’ndeyiz. İnsanlar evlerine giremiyor, çadır ihtiyaçları var. Hayvanlar enkaz altında. Devletin acil müdahalesi lazım” çağrısı yaptı.

SOYLU VE KOCA KAMERALAR KARŞISINDA

Sabah saat 05.20 civarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına geçti. Bakan Koca, “Elazığ’da 30’a yakın göçük altında vatandaşımız olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir” derken; Soylu, “Tüm imkânlarımızla seferber olmuş durumdayız” diye konuştu.

/
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Elazığ Sivrice merkezli zelzelenin dün (24 Ocak 2020) saat 20.55’te, büyüklüğünün 6,8 olduğunu ve yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu. Kandilli, ilerleyen saatlerde sarsıntının büyüklüğünü 6,6 diye revize etti.

SARSINTI SURİYE’DEN İSRAİL’E, LÜBNAN’DAN ERMENİSTAN’A HİSSEDİLDİ

Türkiye’de birçok şehrin yanı sıra Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail’de de hissedildi. 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası büyüklükleri 2.7 ile 5.4 arasında değişen 184 artçı deprem kaydedildiği bildirildi.



HAVA SICAKLIĞI İLE İLGİLİ METEOROLOJİ’DEN AÇIKLAMA VAR

Meteoroloji’den gece saatleri için hava durumu uyarısı geldi. Bölgede gece hava sıcaklığı eksilere düşerken AFAD tarafından 8 bin 565 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 17 bin 218 yatak ve 31 bin 227 battaniye temin edildi. Ayrıca 1097 arama kurtarma personeli ve 219 araç enkaz meydana gelen bölgelere sevk edildi.

Son güncelleme: 12:11 25.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı