• Turkhane Logo

'Arda’yı Başakşehir’e 'kazandıran' Makro İnşaat hikayesi!

AKP’nin kazandırdığı şirketlerden Makro İnşaat...

10:55 16 Ocak 2018 Salı
'Arda’yı Başakşehir’e 'kazandıran' Makro İnşaat hikayesi!
AKP’nin kazandırdığı şirketlerden Makro İnşaat...

Arda Turan geçtiğimiz günlerde Barcelonadan iki yıllığına, yarım sezon 2 milyon euro artı bonus, önümüzdeki sezon için de 4 milyon euro artı bonus ödeme ile Medipol Başakspora kiralandı. 

Barcelona futbol kulübünden yıllık 8 milyon kazanan Arda Turanın maaşı yaklaşık 36 milyon TL. Bu da Medipol Başakşehir gibi küçük bir spor kulübünün bu maaşı nasıl ödeyeceği ile ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker de bu konuyu irdeleyenlerden. 

Yazısında, paranın kaynağı tartışmaları sürerken, Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Arda Turan’ı Başakşehir’e kendilerinin kazandırdığını açıkladığını hatırlatan Toker, Sık sık “milli değer” vurgusu yaparak diye de ekliyor.

İş dünyası ile futbol caimasının böylesi bir işbirliğinin yeni bir olgu olmadığına vurgu yapan Toker şöyle devam ediyor:

Makro İnşaat, Başakşehir’deki konut projeleriyle öne çıkan bir şirket. 
Başkanının, Arda’yı Başakşehir’e “kazandırdık” dediği Makro İnşaat da AKP’nin kazandırdığı şirketlerden. Makro İnşaat, yeni değil. Yıllar içinde “büyüdü”. 


Popülerliği Borsa İstanbul’da ihraç edilen ilk gayrimenkul sertifikası dolayısıyla arttı. Park Mavera 3 adlı projenin yüklenicisi olan Makro İnşaat, TOKİ’nin uzun yıllardır çalıştığı bir konut şirketi. 

Şirketin en büyük başarısı Park Mavera 3 değil şüphesiz.

Arda’yı Başakşehir’e kazandıran Makro İnşaat’ın Ankara’nın en değerli arazilerinden birini, gerçek değerinin altında TOKİ-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) üzerinden satın almışlığı da var. Bu konu örtbas edilmek istenen Sayıştay raporlarına konu olmuştu. Sayıştay, 2015 Yılı TOKİ denetim raporunda milyonlarca metrekarelik değerli kamu taşınmazlarının Emlak Konut GYO’ya çok düşük bedelle satıldığını eleştiri konusu yapmıştı. Uyarıya konu olarak listelenen satışlardan biri de sonra Makro’nun sahip olacağı Mühye ve Çayyolu’ndaki arazilerdi. Mühye ve Çayyolu’ndaki araziler önce 328 milyon 314 bin 175 TL’ye Emlak Konut GYO’ya satıldı, sadece üç ay sonra da Emlak Konut GYO tarafından pazarlık-açık artırmayla 2 milyar 600 milyon TL karşılığı Makro İnşaat’a verildi. 


Bundan yaklaşık üç yıl önce Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi Gençlik Kolları’nca düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” etkinliğinde yer alan Ercan Uyan’ın, AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Kurucu Başkanı olduğunu da Ensar’ın sitesinden aktarmış olalım. 

“Milli değerler” kolay yetişmiyor gördüğünüz gibi.

Son güncelleme: 10:55 16.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı