• Turkhane Logo

Aralarına Davutoğlu girdi: Sen kimsin?

Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Şehir Üniversitesi'ne kayyım tayin edileceğini açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik'e eski AKP Konya İl Başkanı Ömer Ünal,

16:04 03 Aralık 2019 Salı
Aralarına Davutoğlu girdi: Sen kimsin?
Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Şehir Üniversitesi'ne kayyım tayin edileceğini açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik'e eski AKP Konya İl Başkanı Ömer Ünal,

TURKHANE- Adalet ve Kalkınma Partisinden (AKP) 13 Eylülde istifa eden ve yeni parti için kolları sıvayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfına kayyım tayin edilecek. 
AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan karara göre üniversitenin mülkiyeti ve idaresi Marmara Üniversitesine devredilecek. 
Kayyım kararı hakkında açıklamada bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e Davutoğlu ile birlikte AKPden istifa eden Ömer Ünal tepki gösterdi.
AKP KARARI İLE KAYYIM TAYİN EDİLEBİLİR Mİ?
Çelikin açıklamalarını talihsizlik diye nitelendiren Ünal, Şehir Üniversitesi ile ilgili nihai tasarruf devlettedir. Devletin de onunla ilgili organı YÖKtür. dedi. 
AKP Konya İl Başkanı Ömer Ünal (solda) daha önce yere göğe sığdıramadığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Şehir Üniversitesine kayyım tayin etme kararını yerden yere vurdu. Bir partinin sözcüsü şu an bir kamu elinin erkinin yürütmesini ortaya koyup net tasarrufunda olan bir konuyla ilgili kalkıp böyle talihsiz bir beyanatı vermemeli. diyen Ünal, Sen YÖKün haberi olmadan AKP olarak kararı olarak mı Şehir Üniversitesini Marmara Üniversitesine dahil ediyorsun? Böyle bir şey düşünülebilir mi? dedi.
HALKBANK SİYASİ TALİMATLA ÜNİVERSİTEYİ BATIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Davutoğlunun kurmaylarından biri olarak gösterilen eski AKP Konya İl Başkanı Ömer Ünal, Şehir Üniversitesine yönelik işlemler tamamen hukuksuz. Bırakın kurtarılan futbol kulüplerinin borcunun dörtte biri beşte biri kadar borcu olan bir üniversite hakkında Halk Bankası batırma ve ele geçirme için harekete geçiyor. Tabii siyasetin talimatıyla. dedi.
SEN YÖKÜN PARTİ SÖZCÜSÜ MÜSÜN?
Biir siyasi partinin iktidar partisi de olabilir sözcüsü de kalkıyor böyle bir işlem yapacağız. Sen kimsin? diyen Ünal, AKP Sözcüsü Ömer Çelike  Tasarruf ancak ve ancak idari anlamda YÖKün tasarrufundadır, sen YÖKün parti sözcüsü müsün? sorusunu yöneltti.

Son güncelleme: 16:04 03.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı