• Turkhane Logo

Aradığınız Süleyman Aslan'a ulaşılamıyor

Kapsama alanı dışında ya da itirafçı olmuş olabilir!

14:55 20 Kasım 2017 Pazartesi
Aradığınız Süleyman Aslan'a ulaşılamıyor
Kapsama alanı dışında ya da itirafçı olmuş olabilir!

ABDdeki dosyanın sanıklarından Halkbank Genel Müdürü eski Süleyman Aslan ve genel müdür yardımcısı Levent Balkanın bir süredir ortalarda görülmediği ortaya çıktı.CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Aslan ve Balkan hakkında iki kez verdiği soru önergelerine yanıt alamadığını açıkladı.

Sağlar, New Yorkta tutuklu Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atillanın dosyasında yer alan muhbir için ise, Aslanı işaret etmişti.  

Aslanın nerede olduğuna dair Nisan 2017de verdiği soru önergelerine yanıt alamadığını belirtiyor Sağlar:

Ne soru önergelerime ne de konuya ilişkin yazdığım iki yazıya hiç bir yanıt alamadım. Bunlar AKPnin bulaştığı yolsuzlukların ve devleti soyduğunun kanıtı olarak bu dosyada yer alıyor. Türkiyede montaj - dublaj diye geçiştirilen bu belgeler Amerikada yargıya takıldı.

Başbakan Washington parklarında bunun için bekledi. Reza Zarrab’ı geri isteme doğrultusunda Başkan yardımcısı Mike Pencele görüşüp, onu Türk vatandaşı olarak Türkiyede yargılamayı teklif ettiler. Amerikaya giden Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanının birinci gündemi bu davadır.

Davanın diğer sanıkları muhtemelen yurt içindeler, yurt dışına çıkarlarsa tutuklanacakları için ya yurt içinde olmalılar ya da İnterpol üyeliği dışında kalan ülkelerde olmaları muhtemel. En korunaklı yer onlar için Türkiyedir, çünkü bugünkü iktidar onları koruyor. O nedenle ben burada olduklarını düşünüyorum.

Son güncelleme: 14:55 20.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı