• Turkhane Logo

Aracıyla 8 kişiyi ezen, hakim-savcı çocuğu suç makinesi Görkem’in tahliyesine itiraz

Bakırköy’de darp ettiği kız arkadaşını korumak isteyenleri ezmeye çalışan, hakim anne ve savcı babanın oğlu Görkem Sertaç Göçmen’in tahliyesine savcılık itiraz etti.

15:45 07 Ocak 2020 Salı
Aracıyla 8 kişiyi ezen, hakim-savcı çocuğu suç makinesi Görkem’in tahliyesine itiraz
Bakırköy’de darp ettiği kız arkadaşını korumak isteyenleri ezmeye çalışan, hakim anne ve savcı babanın oğlu Görkem Sertaç Göçmen’in tahliyesine savcılık itiraz etti.



İstanbul Bakırköy’de kız arkadaşını darp ettikten sonra kendisine müdahale etmek isteyen kalabalığın üzerine aracını sürerek yaralayan hakim anne ve savcı babanın çocuğu Görkem Sertaç Göçmen, tahliye edildi. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Görkem Sertaç Göçmen ve tarafların avukatları da katıldı. Duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da hazır bulundu.

AYAĞIMI EZDİ BAŞIMI VURDUM SONRASINI HATIRLAMIYORUM


Olayın mağdurları mahkemede söz alarak geçen sene meydana gelen olayı anlattı. Müşteki Esranur Abacı, olay gününde dershaneden çıkarak, kaldırımda yürüdüğünü, telefonuyla oynadığını, bir ara önünden bir aracın caddenin ortasından dönmeye çalıştığını daha sonra bu aracın kaldırıma çıktığını gördüğünü söyledi. Abacı, arabanın kendisine doğru geldiği sırada arkadan itiş kakış ve paniğe kapılan insanların seslerini duyduğunu ifade ederek, “Araç ben kaldırımdayken ayağımın üzerinden geçti. Ayrıca düşerken de kafamı yere vurdum. Diğer kısımlarını hatırlamıyorum, şikayetçiyim” dedi.

ZORLA ALIKOYMADIM GİDEBİLİRDİ

Müştekilerin ardından sanık Görkem Sertaç Göçmen, savunma yaptı. Göçmen ilk olarak, darp ettiği araçtaki kız arkadaşı ve aynı zamanda müşteki olan A.A’ya yönelik “hürriyeti tahdit” suçu ile ilgili iddialara cevap verdi. Göçmen, “Olay günü aracımdan inip, 10-15 kişi ile tartışıp, kavga ettiğim sırada müşteki isterse araçtan inerek gidebilirdi. Kendisini zorla alıkoymuş değilim” diyerek kendini savundu.

SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ AMA

Müşteki avukatları ve davanın savcısı Cumhuriyet Savcısı Ercan Ateş, uzlaştırma raporunun dönüşünün beklenmesine ve sanığa atılı bütün suçların niteliği, delil durumu dikkate alınarak, tutukluluk halinin devamını talep etti. Oğlunu savunabilmek için hakimlikten emekliliğini isteyerek ayrılan ve avukatlık yapan anne Aynur Göçmen, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

TAHLİYESİ YÖNÜNDE KARAR ÇIKTI, SAVCILIK ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ ETTİ

Mahkeme heyeti, uzlaştırma raporunun dönüşünün beklenmesine ve sanık Görkem Sertaç Gökmen’in tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin büyük oranda toplanmış olması nedeniyle tahliyesine karar verdi. Heyet, sanık Göçmen hakkında adli kontrol tedbirlerinin yeterli kalacağından hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verilmesi şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Mahkemenin kararının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Göçmen’in tahliyesine itiraz edildi. İtirazı bir üst mahkeme değerlendirecek.

OĞLUMUN GELECEĞİ KÖTÜ ETKİLENDİ

Oğlunu savunmak için hakimliği bırakan Aynur Göçmen, duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı. Olayda basit yaralama suçu bulunduğunu belirten avukat Göçmen, ”Maalesef oğlum ölen hiç kimse olmadığı halde 16 ayını tutuklu geçirdi. Benim oğlum iki üniversite okuyordu, bu 16 ay onun geleceğini çok kötü etkiledi fakat bugün aldığımız tahliye kararı için hepimiz çok mutluyuz.

Tahliye kararının ardından mahkemeye teşekkür eden Göçmen, adil bir yargılanma süreci içerisinde adaletin ve hakkın yerini bulacağına inandığını söyledi. Oğlunun kız arkadaşına şiddet uygulamadığını iddia eden Göçmen, ”Oğlum, 4 yıldır kız arkadaşıyla birlikteydi. Eğer şiddet uygulasaydı bir insan birkaç kez şikayet edilirdi” diye konuştu

31 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay yerinde 8 kişiyi yaralayıp 1 kişinin malına zarar verdiği gerekçesiyle Göçmen’in, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla birden fazla kişiye karşı kasten yaralama”, “birden fazla kişiye karşı yaralama” ile “mala zarar verme” suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

TAM BİR SUÇ MAKİNASI

Savcı Alpay Göçmen’le eski hakim Aynur Göçmen’in oğlu Görkem Sertaç Göçmen’in, 6 Eylül 2017 tarihinde Ataköy’de bulunan hakim ve savcılar lojmanından dışarıya pompalı tüfekle ateş ettiği iddiasıyla da yargılanıyor.

KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET

Görkem Sertaç Göçmen’in 30 Ocak 2017’de ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi acil servisine tedavi olmak için gittiği burada hemşire Leyla K.’ya ‘canımı haddinden fazla yakarsan o iğneyi …. sokarım’ dediği ve bu nedenle ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildiği öğrenildi.

BIÇAKLI SALDIRI

Görkem Sertaç Göçmen’in 10 Şubat 2017’de ise bir alışveriş merkezinde kıyafet denemek için soyunma kabinine girdiği, bu sırada Oğuzhan B.’nin perdesini araladığı bu nedenle yaşanan tartışmada Göçmen’in Oğuzhan B.’ye sin-kaflı küfürler ettiği ve o sırada orada bulunan Oğuzhan Beyler’in arkadaşı Atakan H’ye sustalı bıçak ile saldırdığı ancak bıçağın kavgayı ayırmak isteyen Muhammet K.’yi yaraladığı öğrenildi.
  Bakırköy’de kız arkadaşını darp ettiği sırada halkın müdahale etmesinin ardından aracını insanların üzerine sürüp 9 kişiyi ağır yaralayan ve hakkında 12 yıl ile 32 yıl arasında ceza istenen Görkem Sertaç Göçmen bugün tahliye oldu. Şahsın babası savcı annesi ise avukat... pic.twitter.com/bsNslfTGp0 — Çağlar Kahyaoğlu (@Kahyaogluu3) January 6, 2020  

Son güncelleme: 15:45 07.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı