• Turkhane Logo

'Apoletlerini sökeceğim' denilen komutana 'istifa et' görevlendirmesi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tasfiye ve görev değişikliklerine bir yenisi daha eklendi.

11:29 31 Aralık 2018 Pazartesi
'Apoletlerini sökeceğim' denilen komutana 'istifa et' görevlendirmesi
Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tasfiye ve görev değişikliklerine bir yenisi daha eklendi.

Geceyarısı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile, Malatya ikinci Ordu Komutanı General İsmail Metin Temel görevinden alındı ve Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

Bu görev değişikliğinin, Temele istifa et mesajı olduğu yorumları yapılırken, Temelin Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile ters düştüğü iddiaları dillendirildi.

Yeni pasif görevin istifa et mesajı olduğu belirtilirken, Türkiye kamuoyu Temeli, 24 Hazirandaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHPden aday olan Muharrem İncenin apoletlerini sökeceğim sözlerinin hedefi olmasından tanıyor.


İnce, Erdoğanın seçim mitingine katılan ve alkışlayan Temeli sert bir dille eleştirerek O generalin apoletlerini sökeceğim demişti. Erdoğan ise bu açıklamaya, Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnceye apolet sökecek fırsatı vermez yanıtını vermişti.

Bu arada, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise 3. Ordu Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığına atandı.

Temel, Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu Komutanlığına getirildi. Bu görevi korgeneral sıfatıyla 2 yıl yürüttükten sonra, 2018 yılındaki Yüksek Askeri Şurada orgeneralliğe terfi ettirildi.
 

Son güncelleme: 11:29 31.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı