• Turkhane Logo

Antalya’da tutuklanan diş hekimi Alman'a Erdoğan’a hakaretten hapis cezası

Türkiye’de tutuklanan ve hapis cezalarına çarptırılan Alman vatandaşların sayısı her geçen zaman artıyor.

15:07 08 Aralık 2020 Salı
Antalya’da tutuklanan diş hekimi Alman'a Erdoğan’a hakaretten hapis cezası
Türkiye’de tutuklanan ve hapis cezalarına çarptırılan Alman vatandaşların sayısı her geçen zaman artıyor.



En son Antalya Havalimanında korona kuralları yüzünden tartışan ve ardından tutuklanan diş hekimi bir Almana, 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. 

Tatil için geldiği Antalyada havalimanında yolculardan biriyle tartışırken Türklere ve Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan 63 yaşındaki Alman diş hekimi Kristian B. bugün Antalya 12nci Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.


Davanın ilk duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, Kristian B.yi Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme hükmün açıklanmasını geriye bırakarak Alman turistin tahliyesine karar verdi.

Almanyadan Türkiyeye tatil için gelen Kristian B., 4 Kasımda Antalya Havalimanında yaşadığı tartışmanın ardından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından tutuklanmıştı.

Daha sonra hakkında dava açılan Kristian B.nin yargılandığı duruşmayı Almanyanın Antalya Konsolosluğu görevlileri de takip etti.

Alman turistin avukatı Ahmet Ünal Ersoy da Alman haber ajansı dpaya yaptığı açıklamada, mahkemenin adli kontrol şartı getirmediğine dikkat çekerek müvekkilinin kısa süre içinde Almanyaya döneceğini söyledi.

Avukatının verdiği bilgilere göre müvekkilinin tutuklanması sebebi Antalyaya indikten sonra bagaj bandında bir kadınla korona kuralları yüzünden tartışması. Kristian B.nin kadından sosyal mesafe kurallarına uymasını istediği ve bundan sonra tartışmanın alevlendiği belirtiliyor. 

Almanyanın Wuppertal kentinde yaşayan Kristian B. ise mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 

Son güncelleme: 15:07 08.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı