• Turkhane Logo

Antalya şiddetli yağışa teslim: Halk ev ve işyerlerinde mahsur kaldı

15:50 13 Şubat 2024 Salı
Antalya şiddetli yağışa teslim: Halk ev ve işyerlerinde mahsur kaldı





Antalya’da yoğun yağış nedeniyle evleri su bastı, araçlar sürüklendi. Ev, iş yerleri ve araçlarda çok sayıda kişi mahsur kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle kent merkezindeki 5 ilçede eğitime ara verildi.



Antalya’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ev ve işyerlerini sular bastı. Kent merkezindeki bazı alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksama yaşandı. Çok sayıda kişi ev ve işyerlerinde mahsur kalırken, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.



ARAÇLAR SEL SULARINDA SÜRÜKLENDİ



Kent genelinde etkisi giderek arttıran sağanak nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu alt geçitler araç trafiğine kapatıldı. Su basan evleri ve araçlarında mahsur kalanları kurtarmak için itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.



MAHSUR KALANLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI



Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre ise ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.



Olumsuz hava koşulları nedeniyle hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri 1 gün süreyle tatil edilirken, motokuryelerin de trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu.



ANTALYASPOR, GAZİPAŞA HAVALİMANI’NA İNDİ



Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak şiddetli yağış nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı’na indi. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Samsunspor maçı dönüşü kafilemizi taşıyan uçak Antalya’daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı’na inmek zorunda kalmıştır. Kafilemiz, Gazipaşa’dan kara yolu ile Antalya’ya dönecektir” bilgisi verildi.



HAMİLE VE ENGELLİLER İDARİ İZİNLİ SAYLACAK



Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada “İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) eğitim kurumlarımızda Hıfzıssıhha kararı gereğince 13.02.2024 salı günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Son güncelleme: 15:50 13.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı