• Turkhane Logo

Anonymous Erdoğan’a kafayı taktı

WikiLeaks’ın halefi olarak görülen ve dünya çapınca 7 milyon takipçisi bulunan hacker grubu Anonymous kancayı Erdoğan’a taktı.

09:49 02 Şubat 2021 Salı
Anonymous Erdoğan’a kafayı taktı
WikiLeaks’ın halefi olarak görülen ve dünya çapınca 7 milyon takipçisi bulunan hacker grubu Anonymous kancayı Erdoğan’a taktı.


Hırsızlık ve yolsuzlukla suçladığı Erdoğan’a özel Türkçe paylaşımlar yapan Anonymous’un bu saldırıları nerede bitireceği de merak konusu.

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, yine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Grup, Erdoğan ile ilgili son paylaşımında “Gün hırsız Tayyip demenin günü” ifadelerini kullandı.


Daha önce Erdoğan’ı, oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve Başdanışmanı Yiğit Bulut ile yolsuzluk yapmakla suçlayan grup bir başka paylaşımında da 2021 yılının Erdoğan için sonun başlangıcı olacağını yazdı.

Paylaşımlarını genellikle İngilizce yapan grup Erdoğan hakkında yazdıklarını Türkçe paylaşıyor.

CNN’nin WikiLeaks’ın halefi olarak gördüğü Anonymous çeşitli siyasi olayları, genellikle devlet kurumlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto ediyor.

Protesto eylemleri, kendilerini ‘Anonim’ olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılıyor.

Anonymous’un Türkiye ve dünyada gerçekleştirdiği saldırılar hiç de yabana atılacak cinsten değil.

RTÜK’E SALDIRI

Anonymous, ‘opTurkey’ adlı operasyonuyla 12 Haziran 2013’te RTÜK’ün İnternet sitesini erişilme kapattı. Grubun Türkiye’deki üyelerinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Doğruları yazan medya kuruluşlarına ceza verdiniz. Şimdi de Anonymous sizi cezalandırdı” denildi.

İSRAİL’E 3 MİLYAR DOLAR FİLİSTİN CEZASI

Anonymous, 8 yıl önce de İsrail’e ‘opIsrael’ adıyla sanal bir operasyon düzenledi. ‘Filistin halkına zulmetmek ve ülkenin İnternet’ini kesme girişiminde bulunmak’ ile suçladıkları İsrail’in sağlık, sosyal ve güvenlik hizmetleriyle ile ilgili sitelerine saldıran grup, ülkeyi 3 milyar dolar zarara uğrattı.

ABD’Yİ SARSAN TECAVÜZÜ ÇÖZDÜ

Anonymous, 2012 yılında ABD’nin Ohio eyaletindeki 18 bin nüfuslu Steubenville kasabasında 16 yaşındaki bir kıza tecavüz eden bir grup gencin, tecavüzü anlattıkları videoyu 2013 yılında internete sızdırarak tecavüz olayını çözdü.

Tecavüze uğradığını iddia eden genç kızın bölgede beyzbol ve Amerikan futbolu takımı üyelerinin de aralarında bulunduğu zanlılara iftira attığı da öne sürülüyordu. Yayınlanan video ile tartışmalara nokta kondu.

ESAD’I DA HEDEF ALDI

Arap Baharı eylemleri sonrası karışan ve Batı dünyasının görevini terk etmesi için ağır baskı uyguladığı Suriye’nin Devlet Başkanı Beşar Esad da grubun hedefi oldu. Anonymous, Başbakanlık bürosunun 78 çalışanının e-mail hesaplarına girerek yüzlerce yazışmayı internete sızdırdı.

Erdoğan’a özel Türkçe paylaşımlar yapan Anonymous’un bu saldırıları nerede bitireceği de merak konusu. Anonymous’un sloganı da ‘Biz Anonymous’uz. Orduyuz. Affetmeyiz. Unutmayız. Bizi bekleyin.’

 

Son güncelleme: 09:49 02.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı